Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έκτακτη εισφορά 5% για όλους τους διοικητές δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων

Έκτακτη εισφορά 5% για όλους τους διοικητές δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων

Με προσθήκη που κατατέθηκε στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εισφορά 5% θα πληρώσουν και τα μέλη των διοικήσεων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών εφόσον οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές τους είναι τουλάχιστον ίσες με τις αποδοχές γενικού γραμματέα υπουργείου

Όλοι οι πρόεδροι και οι διοικητές οργανισμών και επιχειρήσεων που διορίζονται αμέσως ή εμμέσως από το κράτος θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα τους ύψους 5% επί του συνολικού ποσού.

Στο αρχικό κείμενο του εφαρμοστικού νόμου η εισφορά αφορούσε στους βουλευτές , τους αιρετούς «άρχοντες» της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους γενικούς – ειδικούς γραμματείς των υπουργείων.

Με προσθήκη που κατατέθηκε στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εισφορά 5% θα πληρώσουν και τα μέλη των διοικήσεων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών εφόσον οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές τους είναι τουλάχιστον ίσες με τις αποδοχές γενικού γραμματέα υπουργείου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο