Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε επίπεδα ρεκόρ οι καταθέσεις στην Κύπρο.

Εισροή καταθέσεων ύψους 4 δισ. ευρώ μέσα σε δύο μήνες.

Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ εισέρρευσαν το τελευταίο δίμηνο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου.

Το Μάιο, οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 2,1 δισ. ευρώ φθάνοντας στο ψηλότερο σημείο από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Τον Απρίλιο είχαν εισρεύσει στο σύστημα καθαρές καταθέσεις 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύτηκαν σήμερα, οι καταθέσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα διαμορφώθηκαν το τέλος Μαΐου 2011 στα 72,8 δισ. ευρώ έναντι 70,9 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και 64 δισ. ευρώ τον περσινό Μάιο.

Η κατάσταση που παρατηρείται στα τραπεζικά ταμεία το τελευταίο δίμηνο έχει αναστρέψει τις μικρές απώλειες των πρώτων μηνών του έτους, με αποτέλεσμα οι καταθέσεις να παρουσιάζουν αύξηση 3 δισ. ευρώ το 2011.

Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην εισροή καταθέσεων σε ευρώ και σε συνάλλαγμα από μη κατοίκους Κύπρου και ενδεχομένως να συνδέεται εν μέρει με την αναθέρμανση της εισροής καταθέσεων από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, από την αρχή του χρόνου η Τράπεζα Κύπρου έβαλε στα ταμεία της τα 0,9 δισ. ευρώ από τα 2,9 δισ. ευρώ που εισέρρευσαν στο σύστημα ως νέες καταθέσεις. Το μερίδιό της ανήλθε στο 28,35% από 28,3% το Δεκέμβριο του 2010, καταγράφοντας αύξηση 0,05%.

Η Marfin Popular Bank που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 18,78%, κέρδισε 0,01% σε πέντε μήνες ή 0,55 δισ. ευρώ.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο