Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέσα Σεπτεμβρίου η φοροκάρτα.

Καθυστερεί η ενεργοποίησή της.

Για τα μέσα Σεπτεμβρίου μεταθέτει το υπουργείο Οικονομικών την ενεργοποίηση του συστήματος της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων (φοροκάρτα).

Η κάρτα αποδείξεων, που προβλέπεται και στο τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής, αναμενόταν να τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του Ιουνίου. Ωστόσο, η κατάργηση του «μπόνους» της έκπτωσης δαπανών με βάση τις αποδείξεις οδηγεί στην αναθεώρηση του μέτρου.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού σκοπός της κάρτας είναι να απαλλάξει τους φορολογούμενους από την υποχρέωση να συγκεντρώνουν και να μετρούν τις αποδείξεις από τις κάθε είδους συναλλαγές τους.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | June 28, 2011 11:01 AM | Reply
Μην φάτε, έχει γλάρο για βραδινό. ...... Θα μείνουν με τις "κάρτες" στα χέρια τους οι τραπεζίτες και το Υ.Ο.... Και σε τελική, δεν μπορεί να με "απειλούν" με το δίλλημα "Ξόδεψέ τα ή πλήρωσε επιπλέον φόρους", όταν περιορίζουν συνεχώς το εισόδημα ΟΛΩΝ μας... Εκτός και αν κάποιος από τους μαλάκες συμβούλους οικονομικών της γυάλας, τους είπε οτι έτσι θα τονωθεί η κατανάλωση και η οικονομία..... Η μόνη λύση είναι να πάρουμε ΕΜΕΙΣ τα ΤΑΝΚΣ και να μπούμε στην Βουλή για να καταργηθεί η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
image description EFH | June 28, 2011 12:35 PM | Reply
δεν τη θέλω τη φοροκάρτα.προτιμώ να αθροίζω τις αποδείξεις μου.

η εξοικονόμιση χρήματος ( κόστος για την παραγωγή και τη διάθεσή της),να διατεθεί για τη μείωση του χρέους...

image description ssd | June 30, 2011 2:50 PM | Reply
Παιδία είπαμε να μην παραμυθίαζόμαστε η φοροκάρτα αποτελεί στην πραγματικότητα ένα δόλιο μέσο, κατά πως βολεύει το Υπ.Οικ.
Γιατί
1ον. Κανείς δεν θα μπορεί να γνωρίζει πόσα ξόδεψε επ΄ ακριβώς ή ένα το γνωρίζει δημιουργεί άλλου είδους προβλήματα.
Π.χ. με βάση τις δηλώσεις του νυν Υ.Ο. «στόχος είναι η κάθε δήλωση να αποτελεί και ένα “πόθεν έσχες”» και ο νοών, νοητό.
2ον. Γιατί να γνωρίζει ο κάθε τραπεζίτης ή ο όποιος άλλος τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Καθώς η τράπεζες ή ο όποιος άλλος -αναλάβει την διάθεση της- έχει δικαίωμα με βάση τον νόμο στην επεξεργασία των «προσωπικών δεδομένων, για την “προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών” συναφών με το αντικείμενο του».
3ον. Όλοι γνωρίζουμε λίγο ή πολύ ότι αυτοί οι “επεξεργασμένοι κατάλογοι” στο τέλος βγαίνουν στην αγορά, και αρχίζουν οι τηλεφωνικές οχλήσεις, για την προώθηση προϊόντων, υπηρεσιών και της κάθε μαλακίας που έχει να πουλήσει ο καθένας, και εννοώ τους λήπτες «των “επεξεργασμένων στοιχείων” σύμφωνα με το νόμο».
Μπορώ να αναφέρω και πολλούς άλλους λόγους. Αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι περιττό, καθώς όλοι μας έχουν τις γνώσεις για την «ορθολογική» ανάλυση του τη σημαίνει – φοροκάρτα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο