Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στα 300 ευρώ καθορίστηκε το ειδικό ελάχιστο τέλος άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος για το 2010.

28 Ιούνιου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Στα 300 ευρώ καθορίστηκε το ειδικό ελάχιστο τέλος άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος για το 2010.

Ειδικά για το τρέχον έτος, όλες οι κατηγορίες των επιτηδευματιών και των ελευθέρων επαγγελματιών καλούνται να καταβάλουν κατ' αποκοπή τέλος επιτηδεύματος, ίσο με 300 ευρώ. Το τέλος αυτό, θα αθροισθεί με την έκτακτη εισφορά και θα πληρωθεί με αυτή. Από το 2012, σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο, "οι επιτηδευματίες και οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., υποχρεούνται σε καταβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος, το οποίο ορίζεται ως εξής:

α) Για τις επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, σε 400 ευρώ ετησίως,

β) Για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 500 ευρώ ετησίως. Η περιοχή του νομού Αττικής λογίζεται ως μια πόλη, καθώς και το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητα τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους. Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας".





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης