Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ξεκινά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για μια «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα»27 Ιουνίου, 2011 1η Συνεδρίαση της Διϋπουργικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 27/06/2011, η πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την κατάρτιση του Νομοσχεδίου για την Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σωκράτη Ξυνίδη. Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας έχει αναλάβει το συντονισμό της υλοποίησης του σχεδίου.

Το σχέδιο δράσης για μια «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα» ουσιαστικά αναφέρεται στην εξειδίκευση των βασικών προβλημάτων της επιχειρηματικής δραστηριότητας και συγκεκριμένα των εξής πεδίων για: σύσταση επιχείρησης, εγκατάσταση επιχείρησης, εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, μεταφορές (εγχώριες-διασυνοριακές), προβλήματα στη λειτουργία αγορών, συναλλαγές με το δημόσιο-ανάληψη κρατικών προμηθειών, υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, λύση-εκκαθάριση επιχείρησης. Οι δράσεις έχουν σαν σημείο αναφοράς όλο το κύκλο ζωής μιας επιχείρησης, από την ίδρυση της μέχρι και τη λύση της λειτουργίας της.

Για την κατάρτιση της σχετικής λίστας προηγήθηκε μακροχρόνια διαβούλευση τόσο με τα 11 συναρμόδια Υπουργεία όσο και με ακαδημαϊκούς και συλλογικούς φορείς, εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, τα επιμελητήρια και τούς εκπροσώπους της Τρόικα.

Τα συναρμόδια Υπουργεία είναι: Οικονομικών, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μεταφορών και Υποδομών, Εργασίας, Δικαιοσύνης. Σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία έχουν καταγραφεί πάνω από 70 δράσεις. Το κάθε Υπουργείο ξεχωριστά έχει δεσμευτεί για την ένταξη των δράσεων αρμοδιότητας του στο νομοθετικό του έργο.

Έργο της επιτροπής αποτελεί η επεξεργασία ενός νομοθετικού πλαισίου γενικών αρχών και κανόνων για την «Ελλάδα Φιλική προς τις Επιχειρήσεις», η νομοτεχνική επεξεργασία των οριζόντιων ρυθμίσεων που προβλέπονται στο Σχέδιο Δράσης και η παροχή νομοθετικής στήριξης στα συναρμόδια Υπουργεία για την αντιμετώπιση διοικητικών προβλημάτων που τυχόν παρουσιαστούν.

Το σχέδιο δράσης για μια «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα» θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα παρουσιαστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο