Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σκληρά μέτρα ζητεί η Ε.Ε. στο ασφαλιστικό

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» για μεταρρύθμιση των συνταξιοδοτικών συστημάτων των κρατών μελών ξαναχτύπησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία μεταξύ των μέτρων που συνιστά στις κυβερνήσεις είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ο περιορισμός της πρόωρης συνταξιοδότησης, ενώ με έμμεσο τρόπο υποστηρίζει την αξιοποίηση και των ιδιωτικών συστημάτων...

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» για μεταρρύθμιση των συνταξιοδοτικών συστημάτων των κρατών μελών ξαναχτύπησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία μεταξύ των μέτρων που συνιστά στις κυβερνήσεις είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ο περιορισμός της πρόωρης συνταξιοδότησης, ενώ με έμμεσο τρόπο υποστηρίζει την αξιοποίηση και των ιδιωτικών συστημάτωνΠάγια θέση της Κομισιόν που επαναδιατυπώθηκε χθες είναι ότι αν δεν ληφθούν μέτρα και μάλιστα το συντομότερο, προβλέπεται συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης τις επόμενες δεκαετίες, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρατικών δαπανών για σύνταξη και περίθαλψη και της μείωσης του ενεργού πληθυσμού (της κατανάλωσης).

Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της ευρωζώνης που θα βρεθεί σε δεινή θέση, αφού χωρίς μέτρα, προβλέπεται αύξηση των δαπανών για συντάξεις ίση με το 10,3% του ΑΕΠ μέχρι το 2050. Σε επίπεδο Ε.Ε., μόνο η Κύπρος βρίσκεται σε χειρότερη θέση, αφού η αύξηση θα είναι ίση με 12,9% του ΑΕΠ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει στοιχεία του 2004 για τις συνταξιοδοτικές δαπάνες στην Ελλάδα, αλλά από παλαιότερα στοιχεία προκύπτει ότι είναι από τις ψηλότερες σε ποσοστό του ΑΕΠ στην Κοινότητα. Το 2001 για παράδειγμα, τα δημόσια ταμεία κάλυψαν το 84% του συνολικού ποσού των συντάξεων ή 10,6% του ΑΕΠ, ενώ ακόμη 1,8% του ΑΕΠ προήλθε από συντάξεις επικουρικών ταμείων. Με άλλα λόγια χωρίς μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού το 2050 περίπου το 25% του ΑΕΠ θα αφορά τις συντάξεις.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο