Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΥΠΟΙΚ: Επιπλέον περικοπές και νέα περαίωση για το 2010

ΥΠΟΙΚ: Επιπλέον περικοπές και νέα περαίωση για το 2010

Σήμερα Δευτέρα θα ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την εξεύρεση περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, μετά την αναίρεση της επιστροφής φόρου άνω των 300 ευρώ που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

Ο κ. Βενιζέλος είχε το Σαββατοκύριακο νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα μέτρα ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος στο κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, που θα αντικαταστήσουν την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο μέτρο των αποδείξεων.

Η «μαύρη τρύπα» σχεδιάζεται να καλυφθεί με πρόσθετες περικοπές δαπανών και ενδεχόμενη νέα περαίωση για τη χρήση 2010.

Σημειώνεται ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στήριξης εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Δευτέρας και θα ακολουθήσουν τρεις συνεδριάσεις, ώστε να ψηφιστεί την Τετάρτη.

Τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή και ο εφαρμοστικός νόμος, την Τρίτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ενώ θα ακολουθήσει η συζήτηση και ψήφισή του από την Ολομέλεια σε δύο συνεδριάσεις το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης.

Ο εφαρμοστικός νόμος προβλέπει μεταξύ άλλων, έκτακτη εισφορά 5% για κατόχους αυτοκινήτων από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, 5% για τα σκάφη άνω των 6 μέτρων.

Επίσης, καθιερώνεται από του χρόνου τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο σε πόλεις ως 200.000 κατοίκους θα φθάνει τα 400 ευρώ και σε μεγαλύτερες τα 500. Εξαιρούνται του μέτρου, χωριά ως 500 κατοίκους και νησιά ως 3.100.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης προβλέπεται η σταδιακή εξίσωση της τιμής του με του πετρελαίου κίνησης ως το 2014.

Για το 2011 θα γίνεται μία πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 01-01-2011 θα λάβουν μειωμένο εφάπαξ κατά 10%.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description petrotherm | Ιουνίου 28, 2011 10:52 π.μ. | Reply
ektakth eisfora
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο