Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.για παράταση προθεσμίας για την αποστολή δηλώσεων μέσω Taxis μη επιτηδευματιών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Οικον. Έτους 2011-24/6/2011

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.για παράταση προθεσμίας για την αποστολή δηλώσεων μέσω Taxis μη επιτηδευματιών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Οικον. Έτους 2011-24/6/2011


ΑΘΗΝΑ 24-06-2011

Αρ.Πρωτ. Εξερχομένου 035

Προς τον

Γεν. Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων κο ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ

Κοινοποίηση:

· Υφυπουργό Οικονομικών Κο ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

· Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

· Γενικό Γραμματέα Οικονομικών κο ΗΛΙΑ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ

· Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κο ΔΙΟΜΗΔΗ ΣΠΙΝΕΛΛΗ

Θέμα: Αναγκαία η παράταση της προθεσμίας για την αποστολή δηλώσεων μέσω Taxis μη επιτηδευματιών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Οικον. Έτους 2011

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Γ.Π.Σ. η ταχύτητα εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων έχει ξεπεράσει όλα τα μέχρι πέρυσι δεδομένα.

Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων που συμπληρώνονται μέσω Λογιστικών Γραφείων.

Ο Κλάδος ανέλαβε το όποιο κόστος γνωρίζοντας (όπως και το Υπουργείο) ότι με αυτόν τον τρόπο «κτυπιέται» η φοροδιαφυγή – μέσω της ανάληψης της ευθύνης και από τους Συναδέλφους (η Πιστοποίηση κακώς δεν ολοκληρώθηκε ακόμη) αλλά και η παραοικονομία στον Κλάδο μας.

Ως εκ τούτου ζητούμε:

1. Να δοθεί νέα παράταση μέχρι 31/07/2011 για την ομαλή ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής αποστολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ,καθώς και να μεταφερθεί η προθεσμία της υποβολής καταστάσεων φορολογικής αναμόρφωσης για τον Σεπτέμβριο .

2. Οι Δ.Ο.Υ. να μην παραλαμβάνουν χειρόγραφες δηλώσεις πλην εξαιρετικών περιπτώσεων όπου καθίσταται αδύνατη η παραλαβή κλειδάριθμου (κάτοικοι εξωτερικού) ή δεν υπάρχει προηγούμενο εκκαθαριστικό (χάθηκε) για την αποστολή – με το νέο σύστημα – μέσω πιστοποιημένων, στην ΓΓΠΣ, Λογιστικών Γραφείων. Και ιδίως να σταματήσουν οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. να «πιέζουν» τους Συναδέλφους (στις μικρές επαρχιακές Δ.Ο.Υ. των οποίων η συνέχεια είναι υπό εξέταση) για κατάθεση χειρόγραφων δηλώσεων φορολογίας για ευνόητους λόγους

Η παράταση προθεσμιών πρέπει να ανακοινωθεί πολύ γρήγορα ώστε οι Συνάδελφοι να έχουν τον χρόνο να ολοκληρώσουν την αποστολή των υπολοίπων.

Δυστυχώς η πρώτη εφαρμογή του μέτρου με τα αρχικά προβλήματα εφαρμογής ,οι τελευταίες συχνές διακοπές του ρεύματος , οι οποίες προβλέπεται να πυκνώσουν , σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδος καθιστούν την προσπάθειά μας δύσκολη.

Όμως πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που αναλάβαμε αν μας δοθεί ο «χρόνος» για να «σταθούμε» να δουλέψουμε σωστά και υπεύθυνα έναντι των φορολογούμενων και του Δημοσίου.

Κε Γενικέ,

Η κάθε πρώτη εφαρμογή μιας ριζικής αλλαγής δεδομένων απαιτεί χρονική διάρκεια προσαρμογής.

Αυτό διεκδικούμε και σίγουρα τα στοιχεία της Γ.Γ.Π.Σ. που δίνονται στην δημοσιότητα συνηγορούν με την άποψή μας ότι ο Κλάδος στηρίζει την προσπάθεια της Πολιτικής Ηγεσίας.

Διεκδικούμε το δικαίωμα να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και αυτό απαιτεί την στήριξη από την πλευρά σας.

Διατελούμε με εκτίμηση

για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Πανίδης Αβραάμ Πατέλης Γ. Νικόλαος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης