Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.για παράταση προθεσμίας για την αποστολή δηλώσεων μέσω Taxis μη επιτηδευματιών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Οικον. Έτους 2011-24/6/2011

Αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.για παράταση προθεσμίας για την αποστολή δηλώσεων μέσω Taxis μη επιτηδευματιών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Οικον. Έτους 2011-24/6/2011


ΑΘΗΝΑ 24-06-2011

Αρ.Πρωτ. Εξερχομένου 035

Προς τον

Γεν. Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων κο ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ

Κοινοποίηση:

· Υφυπουργό Οικονομικών Κο ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

· Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

· Γενικό Γραμματέα Οικονομικών κο ΗΛΙΑ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ

· Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κο ΔΙΟΜΗΔΗ ΣΠΙΝΕΛΛΗ

Θέμα: Αναγκαία η παράταση της προθεσμίας για την αποστολή δηλώσεων μέσω Taxis μη επιτηδευματιών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Οικον. Έτους 2011

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Γ.Π.Σ. η ταχύτητα εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων έχει ξεπεράσει όλα τα μέχρι πέρυσι δεδομένα.

Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων που συμπληρώνονται μέσω Λογιστικών Γραφείων.

Ο Κλάδος ανέλαβε το όποιο κόστος γνωρίζοντας (όπως και το Υπουργείο) ότι με αυτόν τον τρόπο «κτυπιέται» η φοροδιαφυγή – μέσω της ανάληψης της ευθύνης και από τους Συναδέλφους (η Πιστοποίηση κακώς δεν ολοκληρώθηκε ακόμη) αλλά και η παραοικονομία στον Κλάδο μας.

Ως εκ τούτου ζητούμε:

1. Να δοθεί νέα παράταση μέχρι 31/07/2011 για την ομαλή ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής αποστολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ,καθώς και να μεταφερθεί η προθεσμία της υποβολής καταστάσεων φορολογικής αναμόρφωσης για τον Σεπτέμβριο .

2. Οι Δ.Ο.Υ. να μην παραλαμβάνουν χειρόγραφες δηλώσεις πλην εξαιρετικών περιπτώσεων όπου καθίσταται αδύνατη η παραλαβή κλειδάριθμου (κάτοικοι εξωτερικού) ή δεν υπάρχει προηγούμενο εκκαθαριστικό (χάθηκε) για την αποστολή – με το νέο σύστημα – μέσω πιστοποιημένων, στην ΓΓΠΣ, Λογιστικών Γραφείων. Και ιδίως να σταματήσουν οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. να «πιέζουν» τους Συναδέλφους (στις μικρές επαρχιακές Δ.Ο.Υ. των οποίων η συνέχεια είναι υπό εξέταση) για κατάθεση χειρόγραφων δηλώσεων φορολογίας για ευνόητους λόγους

Η παράταση προθεσμιών πρέπει να ανακοινωθεί πολύ γρήγορα ώστε οι Συνάδελφοι να έχουν τον χρόνο να ολοκληρώσουν την αποστολή των υπολοίπων.

Δυστυχώς η πρώτη εφαρμογή του μέτρου με τα αρχικά προβλήματα εφαρμογής ,οι τελευταίες συχνές διακοπές του ρεύματος , οι οποίες προβλέπεται να πυκνώσουν , σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδος καθιστούν την προσπάθειά μας δύσκολη.

Όμως πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που αναλάβαμε αν μας δοθεί ο «χρόνος» για να «σταθούμε» να δουλέψουμε σωστά και υπεύθυνα έναντι των φορολογούμενων και του Δημοσίου.

Κε Γενικέ,

Η κάθε πρώτη εφαρμογή μιας ριζικής αλλαγής δεδομένων απαιτεί χρονική διάρκεια προσαρμογής.

Αυτό διεκδικούμε και σίγουρα τα στοιχεία της Γ.Γ.Π.Σ. που δίνονται στην δημοσιότητα συνηγορούν με την άποψή μας ότι ο Κλάδος στηρίζει την προσπάθεια της Πολιτικής Ηγεσίας.

Διεκδικούμε το δικαίωμα να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και αυτό απαιτεί την στήριξη από την πλευρά σας.

Διατελούμε με εκτίμηση

για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Πανίδης Αβραάμ Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PMVOLOS | Ιουνίου 24, 2011 2:32 μ.μ. | Reply
Συμφωνω απολυτα με το αιτημα και συνηγορω ...για τους συναδελφους των συλλογων μας, που ...αβανταρουν!
image description xristosnlogist | Ιουνίου 27, 2011 6:56 μ.μ. | Reply
Σωστή η ΠΟΦΕΕ ........οχι άλλες δηλωσεις στις ΔΟΥ .......φτανει....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο