Ειδήσεις Τεχνολογία

Χρηματοδότηση μέχρι το 2014 -Ελευθέρωση κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ και εγκατάσταση τεχνικής βοήθειας στην Αθήνα για την ταχύτερη ροή των χρημάτων

Χρηματοδότηση μέχρι το 2014 -Ελευθέρωση κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ και εγκατάσταση τεχνικής βοήθειας στην Αθήνα για την ταχύτερη ροή των χρημάτων


Τα νέα από τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών είναι αρκούντως ενθαρρυντικά για την ριζική αντιμετώπιση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος.

 Οπως μεταδίδεται από τη βελγική πρωτεύουσα οι εταίροι ενέκριναν το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η πέμπτη δόση θα καταβληθεί με την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες θα καλυφθούν για τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι και τα μέσα του 2014, η εθελοντική συμμετοχή στην επιμήκυνση των ελληνικών χρεών θα προσφερθεί μέσω της συμφωνίας της Βιέννης και το σημαντικότερο θα ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση πόρων του τέταρτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης, ώστε να αρχίσουν να τρέχουν πάλι τα δημόσια έργα και να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση.

Ειδικά για το τελευταίο, πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιτρέψει την μετακίνηση κοινοτικών πόρων σε ώριμα έργα και προκειμένου να διευκολύνει τη ροή των χρημάτων θα εγκαταστήσει τεχνική βοήθεια στην Αθήνα ώστε να επιλύονται αυτόματα τυχόν γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια.

Γεγονός που θα διευκολύνει την κινητοποίηση αναπτυξιακής βοήθειας ύψους 16 δισ. ευρώ που μέχρι τώρα παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Ουσιαστικά οι Βρυξέλλες έπειτα από ένα θρίλερ διαπραγματεύσεων και πιέσεων αναγνώρισαν τις ελληνικές προσπάθειες και προσφέρουν τόσο τη ζητούμενη χρηματοδοτική ασφάλεια για τα επόμενα τρία χρόνο, όσο και την ευκαιρία κινητοποίησης λιμναζόντων κοινοτικών πόρων.

Το ζήτημα πλέον είναι πως η ελληνική κυβέρνηση θα τρέξει από εδώ και πέρα τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, πως δηλαδή θα εφαρμόσει το πλήθος των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων και ιδιαιτέρως πως θα σηκώσει το βάρος των αποκρατικοποιήσεων.

Ειδικά γι' αυτές κρίσιμη θεωρείται η συγκρότηση και η επάνδρωση της δημόσιας εταιρίας που θα αναλάβει να τρέξει το σύνθετο αυτό έργο. Πληροφορίες, πάλι από τις Βρυξέλλες, αναφέρουν ότι το δύσκολο αυτό έργο θα ανατεθεί σε ανώτερο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο για την ώρα δεν κατονομομάζεται.

Πηγή Το Βήμα.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο