Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Παπακωνσταντίνου: «Καταργούνται οι πολεοδομίες» - Νέα παράταση στην προθεσμία για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων

Παπακωνσταντίνου: «Καταργούνται οι πολεοδομίες» - Νέα παράταση στην προθεσμία για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων

Νέα παράταση στην προθεσμία για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων που παράνομα άλλαξαν χρήση, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως τόνισε η νέα παράταση θα ισχύσει έως το τέλος Οκτωβρίου.

Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν τακτοποιηθεί περισσότεροι από 600.000 ημιυπαίθριοι και τα έσοδα που έχουν συγκεντρωθεί είναι παραπάνω από τα προβλεπόμενα.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε για άλλη μία φορά την πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος για ρύθμιση για τα αυθαίρετα, τονίζοντας ότι «θα βάλουμε κόκκινη γραμμή στην αυθαιρεσία», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως ανέφερε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης, με νομοσχέδιο το ΥΠΕΚΑ επιδιώκει την κατάργηση των πολεοδομιών με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που έχουν σήμερα, τη σύνταξη των μελετών και την εκτέλεση του οικοδομικού έργου με ευθύνη των μηχανικών, τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των αρχών αδειοδότησης σε υπηρεσίες δόμησης των Δήμων και των ελεγκτών δόμησης που λειτουργούν υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ.

Επίσης, τη συντόμευση του χρόνου έγκρισης δόμησης, η οποία θα πραγματοποιείται από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου. Στην τελευταία θα υποβάλλεται μόνο το τοπογραφικό, το διάγραμμα κάλυψης και αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων, τη δημιουργία ταυτότητας κτηρίου και έκδοσης πιστοποιητικού ελέγχου κατασκευών, ενώ δημιουργείται και νέο Σώμα Ελεγκτών Δόμησης που θα ελέγχει το οικοδομικό έργο.http://www.newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο