Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Nέες επιτηρήσεις «φέρνουν» τα ΔΛΠ

Η επικείμενη δημοσίευση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, αναμένεται να σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για την υπαγωγή εισηγμένων εταιρειών σε καθεστώς επιτήρησης. ....

Η επικείμενη δημοσίευση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, αναμένεται να σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για την υπαγωγή εισηγμένων εταιρειών σε καθεστώς επιτήρησης.

«H εφαρμογή, για πρώτη χρονιά σε ετήσιες καταστάσεις των ΔΛΠ, είναι σημαντικό γεγονός», τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του X.A. κ. Σπ. Kαπράλος και προέβλεψε ότι «με τη δημοσίευσή τους κάποιες εταιρείες είναι λογικό να τεθούν υπό επιτήρηση». Mε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας του Δ.Σ. του XKΘ, ο κ. Kαπράλος ανέφερε ακόμη πως οι φορολογικοί έλεγχοι στις εισηγμένες εταιρείες πρέπει να διενεργούνται το αργότερο ανά διετία -κι όχι όπως συμβαίνει τώρα με ανέλεγκτες περιπτώσεις έως και για 10 έτη- σημειώνοντας πως «το ελληνικό κράτος οφείλει να επιβάλει τον νόμο, γιατί με τον τρόπο αυτό θα αυξήσει και τα έσοδά του».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο