Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Π. Οικονόμου: "Πρωτοβουλία κυβέρνησης για επαναπατρισμό κεφαλαίων"

Σειρά πρωτοβουλιών της κυβέρνησης τις επόμενες εβδομάδες προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και ο επαναπατρισμός κεφαλαίων.

«Δεν δίνουμε απλά μια μάχη. Είμαστε πάνω στη μάχη αλλά μας λείπουν σημαντικά εφόδια και θα πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα, γιατί αν εγκαταλείψουμε τη μάχη θα καταστραφούμε. Γι αυτό και θα υπάρξουν πολλές πρωτοβουλίες τις επόμενες εβδομάδες. Θα συνεκτιμήσουμε την υπεύθυνη στάση όσων έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω στη πατρίδα, με όσους έχουν σκεφτεί αντιπατριωτικά και αντεθνικά. Αυτοί που θα επιδείξουν εθνική συνείδηση δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με αυτούς που έχουν παίξει στη χρεοκοπία της χώρας για να κερδίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα πετύχει, ενώ έδωσε έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Ανέφερε μάλιστα ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα λίστα ονομάτων με βεβαιωμένες τέτοιες πράξεις, όχι όμως, όπως είπε, με το σκεπτικό της ποινής και της είδησης στα βραδινά δελτία ειδήσεων, αλλά σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα.

«Δεν συζητάμε σήμερα τη στενή οικονομική πολιτική και το Μεσοπρόθεσμο. Συζητάμε για ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Οικονόμου, ενώ σχολιάζοντας όσους προτείνουν εκλογές υποστήριξε ότι «αυτό σημαίνει ακύρωση του χρονοδιαγράμματος της πέμπτης δόσης και ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος»

Τέλος, ο κ. Οικονόμου απέρριψε τους ισχυρισμούς όσων τον επικρίνουν ότι άλλαξε απόψεις και θέσεις, επικαλούμενος και τις δημόσιες δηλώσεις του στις 16 Μαΐου.

«Ο ισχυρισμός ότι όσοι ψηφίσαμε το Μνημόνιο, ανάμεσα τους και εγώ, το αγαπούσαμε και μας άρεσε δεν είναι δημοκρατικός. Αντίθετα είναι επικίνδυνοι και στα όρια του φασισμού αυτοί που δεν μας θέλουν να σκεφτόμαστε ελεύθερα», είπε.

Σχολιάζοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι ο κ. Οικονόμου από αντιμνημονιακός κήρυκας μετουσιώθηκε σε εφαρμοστή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ακόμα, ο κ. Ροντούλης κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν στη Βουλή θα έρθει ένας ή περισσότεροι εφαρμοστικοί νόμοι.


Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο