Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Κουτρουμάνης: 32 δισ. για τις συντάξεις του 2011

Γ. Κουτρουμάνης: 32 δισ. για τις συντάξεις του 2011              

Στον κίνδυνο τον οποίο αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η 5η δόση, αναφέρθηκε ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος υπογράμμισε πως «οποιαδήποτε αδυναμία του Δημοσίου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, σημαίνει αδυναμία των Tαμείων να καταβάλουν το 47% περίπου της σύνταξης, ενώ υπάρχουν Tαμεία, όπως ο ΟΓΑ, που θα αδυνατούν να καταβάλλουν το 80% των συντάξεων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και το Δημόσιο για να καταβάλουν συντάξεις για όλο το 2011 σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους χρειάζονται 32 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 από κρατική χρηματοδότηση. Κι αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα ανελλιπώς πρέπει το Yπουργείο Οικονομικών να καταβάλλει 1,25 δισ. ευρώ στα Tαμεία.


Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο