Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου η 5η δόση.

Ορος επιβίωσης για την ελληνική οικονομία γίνεται η άμεση ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με βάση τις αποφάσεις που πήρε το Eurogroup χθες και προχθές στο Λουξεμβούργο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν στο Λουξεμβούργο ότι η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ θα γίνει στις αρχές Ιουλίου, υπό την αδιαπραγμάτευτη όμως προϋπόθεση πως έως τότε θα έχει ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε και νέα έκτακτη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών στις 3 Ιουλίου με στόχο την οριστικοποίηση του νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη σύνοδο του Eurogroup την Κυριακή 3 Ιουλίου», είπε ο κ. Γιούνκερ καλώντας το ελληνικό Κοινοβούλιο να έχει υιοθετήσει μέχρι τότε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

«Η έγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου είναι απολύτως κρίσιμη και θα πρέπει να δοθεί εγκαίρως ώστε να λάβουμε απόφαση στις 3 Ιουλίου» τόνισε, προσθέτοντας ότι στη νέα έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup θα αποφασιστούν και οι βασικές γραμμές του νέου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα.
«Είναι ξεκάθαρο ότι το χρέος είναι διατηρήσιμο, αλλά θα παραμείνει διατηρήσιμο μόνο εάν η Ελλάδα εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει συμφωνήσει με την τρόικα», τόνισε.


ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Ο ίδιος, δε, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι έχει καθοριστική σημασία να συναινέσει και η αξιωματική αντιπολίτευση στην εφαρμογή του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Για το δεύτερο πακέτο στήριξης με τη συμμετοχή και των ιδιωτών πιστωτών ο κ. Γιούνκερ είπε πως σημειώθηκε μεν πρόοδος αλλά παραμένουν ακόμη προς επίλυση αρκετά εκκρεμή ζητήματα.

«Με δεδομένες τις δύσκολες περιστάσεις σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, είναι απίθανο η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές στις αρχές του 2012», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και προστίθεται: «Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι η απαιτούμενη πρόσθετη χρηματοδότηση θα προέλθει από επίσημες και ιδιωτικές πηγές και καλωσόρισαν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα υπό τη μορφή άτυπης και εθελοντικής διακράτησης ομολόγων που λήγουν και την αποφυγή επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας. Υπό αυτούς τους όρους, οι υπουργοί αποφάσισαν να καθορίσουν στις αρχές Ιουλίου τις βασικές παραμέτρους μιας νέας και σαφούς στρατηγικής χρηματοδότησης».

Οι υπουργοί κάλεσαν επίσης «όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος και τα καθοριστικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η αυστηρή και ταχεία εφαρμογή του. Λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια, το εύρος και τη φύση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η εθνική ενότητα είναι προαπαιτούμενο για την επιτυχία».

Πηγή Κέρδος

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο