Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Eπιτόκια άνω του 5% στις καταθέσεις.

Ανεβαίνουν οι αποδόσεις όσο οι τράπεζες αντιµετωπίζουν πρόβληµα ρευστότητας.

Το ένα ρεκόρ µετά το άλλο σπάνε οι αποδόσεις των προθεσµιακών καταθέσεων, καθώς τα επιτόκια έχουν σκαρφαλώσει ακόµη και πάνω από το 5%. Μάλιστα, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται διατεθειµένη να συνεχίσει το κύµα ανόδου στο βασικό επιτόκιο του ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες αναµένεται να συνεχίσουν τον κύκλο του ακριβού χρήµατος.

Η συνεχιζόµενη «αιµορραγία» καταθέσεων από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, η εκτίναξη των spreads, οι πιέσεις για απεξάρτηση από τη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και ο αποκλεισµός από τις διεθνείς αγορές ανεβάζουν το κόστος του χρήµατος. Σε απόλυτες τιµές, σήµερα αρκετές είναι οι τράπεζες που σε ετήσια βάση δίνουν επιτόκια ακόµα και άνω του 5% Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι µόλις τις τελευταίες δύο εβδοµάδες έχουν κάνει την εµφάνισή τους στην αγορά τουλάχιστον τρία νέα καταθετικά προϊόντα.

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Συγκεκριµένα το Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων διαθέτει νέα 16µηνη προθεσµιακή κατάθεση µε επιτόκιο που ξεκινά από το 4,2% και φτάνει στο 6,3%. Η απόδοση στο 16µηνο είναι 5,21% και το ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 20.000 ευρώ.

Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς στις καταθέσεις προθεσµίας που ανοίγονται µέσω του winbankdirect προσφέρει επιτόκιο 4,25%, ενώ το προϊόν συνδέεται και µε πακέτο υγείας µε ετήσιο κόστος 85 ευρώ. Η Εµπορική Τράπεζα λάνσαρε δύο προθεσµιακούς λο γαριασµούς, µε ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 50.000 ευρώ, ενώ η Εθνική Τράπεζα δηµιούργησε τον λογαριασµό Εθνικός Οψεως που λειτουργεί ως ολοκληρωµένο «ταµείο» για τη µικροµεσαία επιχείρηση και τον ελεύθερο επαγγελµατία, µε επιτόκιο 1,5% ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Συνολικά πάντως, στη µάχη των υψηλών επιτοκίων έχουν µπει όλες οι τράπεζες, ανεξαρτήτως µεγέθους, καθώς διαθέτουν όχι µόνο τις κλασικές προθεσµιακές καταθέσεις αλλά και νέα, δελεαστικά προϊόντα, µε κοινό παρανοµαστή τις υψηλές αποδόσεις.

Συγκεκριµένα, ανάλογα µε το ποσό, τη διάρκεια της επένδυσης και το προφίλ της τράπεζας, στις «παραδοσιακές» προθεσµιακές καταθέσεις, διάρκειας από 3 έως 12 µήνες, το επιτόκιο κυµαίνεται µεταξύ 3,5% και 5,2% (και µάλιστα για µεσαία ή µικρά ποσά και πριν από την αφαίρεση του φόρου του 10%).

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο