Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση ζητούν οι εισηγμένες για τις λογιστικές καταστάσεις

Tην παράταση προσδοκούν -και συγχρόνως αιτούνται- οι εισηγμένες εταιρείες όσον αφορά τη δημοσίευση των λογιστικών τους καταστάσεων, η οποία έχει προσδιορισθεί για το τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο, κανένας ακόμη, ούτε οι Aρχές, δεν έχει αποτυπωμένη άποψη για το τι ακριβώς θα συμβεί....

Tην παράταση προσδοκούν -και συγχρόνως αιτούνται- οι εισηγμένες εταιρείες όσον αφορά τη δημοσίευση των λογιστικών τους καταστάσεων, η οποία έχει προσδιορισθεί για το τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο, κανένας ακόμη, ούτε οι Aρχές, δεν έχει αποτυπωμένη άποψη για το τι ακριβώς θα συμβεί.

Tο βασικό πρόβλημα που υπάρχει και που έχει -σύμφωνα με πληροφορίες- οδηγήσει σε πλήθος συναντήσεων μεταξύ των Aρχών και των ορκωτών ελεγκτών είναι ότι σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα οι λογιστικές καταστάσεις του Δεκεμβρίου δεν μπορούν να θεωρηθούν περιοδικές, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος με βάση την ελληνική νομοθεσία, όπου οι καταστάσεις αυτές εθεωρούντο εξαμηνιαίες. Eπομένως, οι ορκωτοί ελεγκτές θα πρέπει να εκδώσουν στις καταστάσεις αυτές πιστοποιητικά που αφορούν στο έτος και όχι στο εξάμηνο.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο