Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Πρόσκληση της ΠΕΦΕ στους Λογιστές - Φοροτέχνες

Π.Ε.Φ.Ε - Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνων Επιστημόνων

Στις 23/6/2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 καλούνται, όλοι οι συνάδελφοι λογιστές- φοροτέχνες- δημόσιοι υπάλληλοι υπό απόλυση (150.000 άνθρωποι) και αυτοί που ταλαιπωρούνται από την εφορία σε συγκέντρωση στο ΚΕΠΥΟ (TAXIS) οδός Χανδρή 1 και Θεσ/νίκης στην Καλλιθέα 100 μέτρα από τον Ηλεκτρικό Σταθμό δίπλα από την Σιβιτανίδειο Σχολή.

Τα αιτήματά μας είναι:
          ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (παλιό ή νέο)
          ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
          ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
          ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
          ΝΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
          ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
          ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
Δεν πρέπει να λείπει κανένας μας ανεξαρτήτως ιδεολογίας-
Δεν είμαστε οι λογιστές ΡΑΓΙΑΔΕΣ

Οι Υπουργοί Οικονομικών της τελευταίας δεκαετίας συμπεριφέρονται απαξιωτικά στους λογιστές- φοροτέχνες.
Εάν δεν προθυμοποιηθείτε στην συγκέντρωσή μας, το σφάλμα θα είναι δικό σας και στο εξής θα είμαστε οι πλέον καταφρονημένοι από όλα τα επαγγέλματα στην Ελλάδα.
Από εσάς εξαρτάται εάν θα φανούμε πολύ δυνατοί.


Η κατάληψη στο Taxis θα «πονέσει» το Υ.Ο. γιατί δεν θα μπορεί να εισπράξει φόρους από εφορίες και τελωνεία κ.λπ.

Ή θα αλλάξουμε εμείς οι λογιστές ή θα πάμε φυλακή          Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος    Ο Αντιπρόεδρος      Ο Γ.Γραμματέας
Κων/νος Αναστόπουλος         Μανούσος Ντουκάκης          Γεώργιος Ρούσσος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description christodou | Ιουνίου 15, 2011 6:51 μ.μ. | Reply
Επιτέλους και μια δυναμική αντίδραση του κλάδου μας άντε να μας δω να μην γκρινιάζουμε μόνο πίσω από τα πληκτρολόγια.
image description ΒΑΣΙΛΙΚΗΚΑΤΕΡΙΝΗ | Ιουνίου 15, 2011 6:26 μ.μ. | Reply
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!
ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ....
image description bgkakey | Ιουνίου 15, 2011 8:51 μ.μ. | Reply
Εγώ που θέλω να γίνουν και απολύσεις ΔΥ να έρθω;
image description TAKIS749 | Ιουνίου 15, 2011 10:15 μ.μ. | Reply
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ.... ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.
image description DRIVECENTER | Ιουνίου 16, 2011 7:00 π.μ. | Reply
Δηλαδή? Να κάνω εγώ διαδήλωση για να μη χάσει τη δουλειά του ο επίορκος δημόσιος υπάλληλος. Ποιος θα μου εξηγήσει γιατί γίνομαι ρουφιάνος του πελάτη μου? Ποιανού ιδέα είναι αυτή;
image description taxcon1 | Ιουνίου 16, 2011 9:31 π.μ. | Reply
Δηλαδή να έλθω να διαδηλώσω υπέρ των συμφερόντων αυτών που καθημερινά με ταλαιπωρούν; Δηλαδή να βάλω τα χέρια μου να βγάλω τα μάτια μου. Δεν έχω ακόμα τέτοια διαστροφή. Αυτοί που «γλύφουν» ας πάνε είναι συνηθισμένοι
image description dfff | Ιουνίου 16, 2011 10:40 π.μ. | Reply
από τους κατεξοχήν αρμοδίους σε οικονομικά ζητήματα θα περίμενε κανείς ισχυρά επιχειρήματα και προτάσεις...η απαξίωση των λογιστών είναι δεδομένη και ναι, πρέπει κάποια στιγμή να αναγνωριστεί η υπερπροσπάθεια μας και οι αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργαζόμαστε...συνθήκες τις οποίες πληθώρα δημοσίων υπαλλήλων επιβαρύνουν σημαντικά με ποικίλους τρόπους...από τη διαφθορά, μέχρι την άγνοια, την ευθυνοφοβία, και την αδιαφορία...αλλά πραγματικά...περιμένουμε να μας πάρουν στα σοβαρά ως επιστήμονες και συμβούλους με δηλώσεις τύπου "δεν είμαστε ραγιάδες και ρουφιάνοι" ;;;; αστειότητες...
image description dfff | Ιουνίου 16, 2011 10:56 π.μ. | Reply
από τους κατεξοχήν αρμοδίους σε οικονομικά ζητήματα θα περίμενε κανείς ισχυρά επιχειρήματα και προτάσεις...η απαξίωση των λογιστών είναι δεδομένη και ναι, πρέπει κάποια στιγμή να αναγνωριστεί η υπερπροσπάθεια μας και οι αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργαζόμαστε...συνθήκες τις οποίες πληθώρα δημοσίων υπαλλήλων επιβαρύνουν σημαντικά με ποικίλους τρόπους...από τη διαφθορά, μέχρι την άγνοια, την ευθυνοφοβία, και την αδιαφορία...αλλά πραγματικά...περιμένουμε να μας πάρουν στα σοβαρά ως επιστήμονες και συμβούλους με δηλώσεις τύπου "δεν είμαστε ραγιάδες και ρουφιάνοι" ;;;; αστειότητες...
image description 1an | Ιουνίου 16, 2011 2:48 μ.μ. | Reply
ναι
image description 1an | Ιουνίου 16, 2011 2:40 μ.μ. | Reply
σελ.1
Εύκολα ΟΧΙ και ευχάριστα (κενά) ΝΑΙ .

Δεν ταιριάζει σε ένα κλάδο που είναι από τους ελάχιστους που εργάζονται σκληρά ( πάνω από σαράντα ώρες την εβδομάδα και Σαββατοκύριακα) σ αυτήν την χώρα και να μιλά έτσι απερίσκεπτα. Είμαστε οι άνθρωποι που αμειβόμαστε ελάχιστα (και με μεγάλη επισφάλεια για τις αμοιβές μας ) που ζούμε μέσα στην αγορά και έχουμε βαθιά γνώση των προβλημάτων της.
Το πρόβλημα αυτής της χώρας δεν είναι το μνημόνιο (παλιό ή νέο, καλό ή κακό) είναι το διαλυμένο και διεφθαρμένο κράτος, είναι τα διεφθαρμένα και λαϊκίστικα πολιτικά κόμματα (όλων των αποχρώσεων), είναι η ανύπαρκτη πραγματική οικονομία, είναι η κρατικοδίαιτη παρασιτική οικονομία (δημόσια και ιδιωτική), είναι η έλλειψη επιχειρηματικότητας και δημιουργικής δράσης, είναι ο ξέφρενος καταναλωτισμός, είναι ο ατομισμός και η έλλειψη της συνείδησης του δημόσιου (κοινού) συμφέροντος .
image description 1an | Ιουνίου 16, 2011 2:16 μ.μ. | Reply
σελ.2
Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι τα δανεικά τελείωσαν και το πάρτι έλαβε τέλος !!!Η χώρα παράγει λιγότερα από όσα καταναλώνει.
Δεν θέλω να υπερασπιστώ το πελατειακό-κομματικό και διεφθαρμένο κράτος κανενός, σε αντίθεση θέλω ένα κράτος ευέλικτο αναλογικό του μεγέθους της χώρας αλλά και της απόδοσης του. Θέλω ένα κράτος που δεν θα επιτρέπει τις διακρίσεις και ανισότητες μεταξύ των πολιτών, που θα καταργεί τα προνόμια ολίγων εις βάρος των πολλών. Αν υπάρχουν (και υπάρχουν) υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι ας πάνε στα σπίτια τους .Καθημερινά ζούμε εμείς οι λογιστές τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και πολλές φορές κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους γίνονται. Υπάρχουν εργαζόμενοι που χάνουν την δουλειά τους δεν υπάρχουν εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Το πρόβλημα της χώρας ναι είναι και η γραφειοκρατία , η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, η αναποτελεσματικότητα που παράγει αυτό το σύστημα , το θέμα όμως είναι ότι το σύστημα το συντηρούν και το θρέφουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να απομακρυνθούν από δημόσιες θέσεις για να μπορέσει να αρχίσει η εξυγίανση της χώρας.
image description 1an | Ιουνίου 16, 2011 2:59 μ.μ. | Reply
σελ.3
Ανάπτυξη θέλουμε όλοι αλλά δεν λέμε με ποιο τρόπο και με ποιους θα γίνει.
Οι πρωταρχικοί παράγοντες για την ανάπτυξη είναι το όραμα και η σκληρή δουλειά.
Σαν λαός πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και τρόπο σκέψης. Πρέπει και εμείς οι λογιστές να αλλάξουμε, δεν είναι “ρουφιάνος” κανενός ο επαγγελματίας λογιστής που καταγράφει τα πραγματικά δεδομένα κάθε επιχείρησης στις οικονομικές της καταστάσεις. Όπως επίσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαταστήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους γιατί δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα εργαζόμενος αλλά ελεγκτής.
Παρασύρης Αντώνης
Λογιστής
image description Anomen | Ιουνίου 16, 2011 3:23 μ.μ. | Reply
Ακολουθώντας τα δύο μεγάλα κόμματα η ΠΕΦΕ (κλασσικά) δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ξεπεσμός και αστειότητες, απαξίωση του επαγγέλματος μας είναι αυτού του είδους τα διαβήματα - προσκλητήρια και οι ανεύθυνες θέσεις αυτών που πλούτισαν στην πλάτη των νομίμων (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) ελλήνων φορολογουμένων !!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο