Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Απεμπλοκή της 5ης δόσης από το "πακέτο" στήριξης

Tη «φόρμουλα» προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας αναζητούν οι υπουργοί του Eurogroup, που προέβησαν χθες σε μακρά ανταλλαγή απόψεων και έδωσαν ραντεβού την επόμενη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, τρεις ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 23-24 Ιουνίου.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συζήτησης βρέθηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν, το επίμαχο θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο βοήθειας.

Η Γερμανία βλέπει με ανησυχία τις απειλητικές διαθέσεις των οίκων αξιολόγησης και θεωρεί καλύτερη λύση την αποκαλούμενη Πρωτοβουλία της Βιέννης.

Η λύση αυτή προβλέπει διακράτηση των ελληνικών ομολόγων επί εθελοντικής βάσης από τους ιδιώτες πιστωτές και επαναγορά τους αμέσως μετά τη λήξη τους.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έθεσε στο τραπέζι την ανταλλαγή επί εθελοντικής βάσης των ελληνικών ομολόγων με νέους τίτλους με 7ετή διάρκεια αποπληρωμής.

Ο Γερμανός υπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα υπό τον όρο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.
Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο