Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αντιστάθμισμα η αύξηση της προκαταβολής φόρου.

Αντιστάθμισμα η αύξηση της προκαταβολής φόρου.             
 
ΤO ενδεχόμενο αύξησης της προκαταβολής από τις Ανώνυμες Εταιρίες και Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης στο 100% του αναλογούντος φόρου, όπως ισχύει σήμερα για τις τράπεζες, εξετάζει το Yπουργείο Οικονομικών ως αντισταθμιστικό μέτρο στην αναμενόμενη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων που προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι ανατροπές στο φορολογικό καθεστώς των επιχειρήσεων θα επεκταθούν και στις ατομικές επιχειρήσεις καθώς το ίδιο σχέδιο προβλέπει αύξηση της παρακράτησης φόρου από 55% σήμερα σε 65%-70%.

Πηγές από το Yπουργείο Οικονομικών διευκρίνιζαν ότι το σχέδιο θα οριστικοποιηθεί το καλοκαίρι και η ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο Η αύξηση της προκαταβολής του φόρου αφορά 1 εκατ. επιχειρήσεις και είναι πιθανό να επεκταθεί και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ειδικότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συντελεστής παρακράτησης φόρου, που είναι σήμερα 20%, να αυξηθεί στο 25% για κάθε τιμολόγιο που «κόβουν» οι επιτηδευματίες, εφόσον πρόκειται για συναλλαγή που ξεπερνά τα 300 ευρώ. Το μέτρο θεωρείται δίκαιο τη στιγμή που στους μισθωτούς παρακρατείται σήμερα το 98,5% του φόρου από τον εργοδότη στο συνολικό ποσό των εισοδημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό προκαταβολής φόρου εισοδήματος καταβάλλεται και από τα νομικά πρόσωπα που έχουν την έδρα τους σε άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης και είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα, π.χ. στη Γερμανία και τη Δανία φτάνει το 100%, στην Ιταλία το 93,5%, στην Πορτογαλία το 85%, στην Αυστρία το 80% και στην Ισπανία το 75%.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φαίνεται να μην εγκαταλείπει το σχέδιο της μείωσης του αφορολόγητου ορίου. Πηγές από το Yπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι εξετάζεται η σταδιακή μείωση του αφορολογήτου για εισοδήματα από 30.000 ευρώ μέχρι και 80.000 ευρώ. Πάνω από αυτό το όριο δεν θα υπάρχει αφορολόγητο ποσό.

Είναι πολύ πιθανό είναι να προχωρήσει τελικά και η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Το μέτρο επανεξετάζεται στη βάση που θα βρεθεί ένα δίκαιος τρόπος διακανονισμού για όσους καταναλώνουν περισσότερο πετρέλαιο.

Πάντως η τρόικα έχει ήδη διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι αν το μέτρο ανασταλεί οριστικά πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο, ισοδύναμης απόδοσης.
 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ANDI | Ιουνίου 14, 2011 8:04 π.μ. | Reply
ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ. ΛΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΥΞΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ TA ΩΦΕΛΕΙ ΑΥΤΩΝ ;;;;;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο