Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έλεγχοι ΔΟΥ σε επιτηδευματίες-επιχειρήσεις με μεγάλο κύκλο εργασιών

Μπαράζ ελέγχων σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που δεν προχώρησαν στην υποβολή των δηλώσεων πελατών-προμηθευτών για τα έτη 2003-2004, προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, έχοντας δώσει εντολή στις επιμέρους ΔΟΥ, να ελέγξουν με προτεραιότητα τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν μεγάλο κύκλο εργασιών. ...


Μπαράζ ελέγχων σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που δεν προχώρησαν στην υποβολή των δηλώσεων πελατών-προμηθευτών για τα έτη 2003-2004, προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, έχοντας δώσει εντολή στις επιμέρους ΔΟΥ, να ελέγξουν με προτεραιότητα τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν μεγάλο κύκλο εργασιών.
Kαθώς έληξε την προηγούμενη Παρασκευή και η νέα παράταση για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων πελατών - προμηθευτών για το έτος 2003, και η κανονική προθεσμία για το έτος 2004, οι ΔΟΥ θα προχωρήσουν σε διασταυρώσεις στοιχείων με βάση και τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος των επιτηδευματιών και επιχειρήσεων για τα εν λόγω έτη.

Οι ΔΟΥ έχουν εντολή να ελέγξουν κατά προτεραιότητα τις επιχειρήσεις αυτές που έχουν μεγάλο κύκλο εργασιών. Από την διασταύρωση στοιχείων θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί εάν οι επιχειρήσεις απέκρυψαν εισοδήματα για τα έτη 2003-2004, και εάν όντως διαπιστωθεί κάτι τέτοιο τότε θα κληθούν να πληρώσουν τον αντίστοιχο φόρο αλλά και το προβλεπόμενο πρόστιμο για απόκρυψη εισοδημάτων, ενώ παράλληλα θα ελεγχθεί εάν οι επιχειρήσεις αυτές έχουν άλλα χρέη προς το Δημόσιο.

Πηγή expres
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο