Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η Μέρκελ πήρε το «πράσινο φως» για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

Η Μέρκελ πήρε το «πράσινο φως» για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα              
 
 ΤHN έγκριση του γερμανικού Kοινοβουλίου για την εκταμίευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα προανήγγειλε χθες η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την αντιμετώπιση του θέματος από τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, μετά από διεξοδική συζήτηση. Σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη ψηφοφορία στο Kοινοβούλιο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Γερμανίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έθεσε το θέμα του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας από τη χρεοκοπία στους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού στην Aνω και την Κάτω Βουλή. Διαπιστώνοντας την ομοθυμία των Γερμανών βουλευτών, σε συνέντευξη Tύπου στο Βερολίνο δεν έκρυψε την ικανοποίησή της «με την προθυμία των δύο σωμάτων του γερμανικού Kοινοβουλίου να δράσουν με υπευθυνότητα». Και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε ότι «και τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού συντάσσονται με τη θέση της κυβέρνησης για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα».

Θετικά αντιμετωπίζουν τα μέτρα βοήθειας προς την Ελλάδα και οι Γερμανοί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Handelblatt», η Eνωση Γερμανικών Τραπεζών (ΒdB) προτίθεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων εάν η Αθήνα προσφέρει επαρκή κίνητρα. Ο διευθυντής της ΒdB, Μάικλ Κέμερ, δηλώνει στην εφημερίδα ότι «σήμερα είναι δύσκολο να προσυπογράψει κανείς την επιμήκυνση της ωρίμασης των ομολόγων χωρίς να έχει καθορισθεί το επιτόκιο».  

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο