Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν υπάρχει κατάσταση με έλληνες καταθέτες στο εξωτερικό.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν διαθέτει κατάσταση με Έλληνες φορολογούμενους που έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, αναφέρουν σε απάντησή τους σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν υπάρχει κατάσταση με έλληνες καταθέτες στο εξωτερικό.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν διαθέτει κατάσταση με Έλληνες φορολογούμενους που έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, αναφέρουν σε απάντησή τους σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.

Στην απάντησή τους διευκρινίζουν ότι στο πλαίσιο των ελέγχων για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες προχωρούν και σε άρση του φορολογικού απορρήτου και άνοιγμα των λογαριασμών φορολογούμενων για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις σοβαρών παραβάσεων.

Όταν, όπως διευκρινίζεται στη απάντηση, διαπιστώνονται στους λογαριασμούς αυτούς κινήσεις κεφαλαίων προς το εξωτερικό, τότε αυτές οι κινήσεις διερευνώνται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Σημειώνεται δε ότι η έρευνα αυτή δεν αφορά μόνο το έτος στο οποίο διενεργήθηκαν αυτές οι κινήσεις, αλλά επεκτείνεται και κατά τη διάρκειας της προηγούμενης δεκαετίας.
 
Στην απάντησή τους ο υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρινίζουν ότι το υπουργείο Οικονομιών έχει επαναδιαπραγματευθεί με την αρμόδια ελβετική φορολογική ελεγκτική αρχή το άρθρο της σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας που προβλέπεται ανάμεσα στις δύο χώρες και ότι σε πρωτόκολλο που υπογράφηκε με την Ελβετία προβλέπεται η διεύρυνση του πεδίου ανταλλαγής πληροφοριών. Δηλαδή να μπορεί να αίρεται το τραπεζικό απόρρητο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μετά από αίτημα παροχής πληροφοριών από τις ελληνικές αρχές.

Το πρωτόκολλο αυτό βρίσκεται στη διαδικασία της κύρωσης που αναμένεται εντός του 2011 από τις δύο χώρες. Επίσης σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει εξετάσει τη δυνατότητα σύναψης ειδικότερης συμφωνίας με την Ελβετία για τη χορήγηση τραπεζικών πληροφοριών σχετικά με κατοίκους της Ελλάδος. Ανάλογες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και σε ότι αφορά την αναθεώρηση της σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο, σημειώνεται στην απάντηση.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο