Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση Υ.Ο. σχετικά με την απλοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων από λογιστές

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών που υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέσω λογιστή, έθεσε σε λειτουργία από σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου, έναν νέο απλό τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φορολογουμένων που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο TAXISnet. 

Η διαδικασία αυτή καταργεί την ανάγκη ο φορολογούμενος να μεταβεί στη ΔΟΥ για να αποκτήσει κλειδάριθμο και να πιστοποιήσει συγκεκριμένο λογιστή για την υποβολή της. Αντί αυτής της διαδικασίας, ο φορολογούμενος αρκεί να δώσει στο λογιστή – φοροτεχνικό με τον οποίο συνεργάζεται τρία απλά στοιχεία που βοηθούν την ταυτοποίησή του στο TAXISnet.

Συγκεκριμένα, ένας εξουσιοδοτημένος λογιστής – φοροτεχνικός μπορεί να υποβάλλει με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για λογαριασμό τρίτου ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος στο TAXISnet. 

Στην περίπτωση αυτή  κατά την είσοδο στην εφαρμογή o λογιστής – φοροτεχνικός θα εισάγει τα εξής στοιχεία του υπόχρεου: α) τον Α.Φ.Μ. του, β) τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου του, όπως αυτός εμφανίζεται στο μητρώο TAXIS και γ) τον αριθμό ειδοποίησης τού περσινού του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (του οικονομικού έτους 2010). Η είσοδος στην εφαρμογή υποβολής επιτρέπεται μόνο όταν όλα τα στοιχεία εισόδου είναι αθροιστικά ορθά.

Η δήλωση οριστικοποιείται από τον ίδιο λογιστή – φοροτεχνικό που την έχει αρχικά διαχειριστεί. Ο λογιστής – φοροτεχνικός οφείλει να διατηρήσει στο αρχείο του αντίγραφο της δήλωσης με υπογραφή του πελάτη του, προς δική του εξασφάλιση και απόδειξη της ανάθεσης σ΄ αυτόν της υποβολής δήλωσης. 

Ο λογιστής – φοροτεχνικός μπορεί να έχει πρόσβαση στη δήλωση του τρέχοντος έτους που υπέβαλλε οριστικά (για την εκτύπωση αντιγράφων αυτής, του εκκαθαριστικού σημειώματος και των συνυποβαλλόμενων εντύπων) μέχρι και 15 ημέρες μετά την τελευταία καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος 2011.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 3842/2010 η υποβολή δηλώσεων από εξουσιοδοτημένους λογιστές γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο.  Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά ενάμισι εκατομμύριο δηλώσεις
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description MARMAKE | Ιουνίου 8, 2011 1:56 μ.μ. | Reply
ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΣΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ . ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΑΙ
image description ARGITIS | Ιουνίου 8, 2011 1:27 μ.μ. | Reply
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
..... γ) τον αριθμό ειδοποίησης τού περσινού του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (του οικονομικού έτους 2010)
...
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΦΜ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΜ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ????
ΑΡΓΗΣΑΝ, ΑΛΛΑ, ΜΑΣ.......ΒΟΗΘΗΣΑΝ (ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ)
image description LOGRALLI | Ιουνίου 8, 2011 1:41 μ.μ. | Reply
και να μας απαντήσει το Υπουργείο
πως θα στείλουμε σε νέο φορολογούμενο δήλωση που δεν έχει τον αριθμό ειδοποίησης του περσινού εκκαθαριστικού?

εδώ σε θέλω, πάλι δεν πρόβλεψε το υπουργείο όλες τις περιπτώσεις

image description ANDI | Ιουνίου 8, 2011 5:53 μ.μ. | Reply
Πρόκειται για αχ......τους κο......τες και είσης ηλ΄...... που όσο οι καταστάσεις τείνουν να γίνονται πιο πιεστικές , τόσο πιο πολλά λάθη θα κάνουν. Δυστυχώς τους υιοθετήσαμε
image description mariosnico | Ιουνίου 17, 2011 12:22 μ.μ. | Reply
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ???ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΟΝΟ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!
image description mam1949 | Ιουνίου 21, 2011 5:08 μ.μ. | Reply
ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο