Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλάζει η φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων

13 Φεβρουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε μείωση της φορολογίας που επιβάλλεται από τη χώρα μας στα Ι.Χ. –ιδίως στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα– με τη σταδιακή προσαρμογή της στα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Eνωση, προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας. Οι αλλαγές αυτές, βάσει και των Οδηγιών για μειωμένους ρύπους,...

Σε μείωση της φορολογίας που επιβάλλεται από τη χώρα μας στα Ι.Χ. –ιδίως στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα– με τη σταδιακή προσαρμογή της στα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Eνωση, προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας.
Οι αλλαγές αυτές, βάσει και των Οδηγιών για μειωμένους ρύπους, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της επιτροπής που συνεστήθη για την τροποποίηση του Τελωνειακού Κώδικα και η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της εντός του Φεβρουαρίου. Η έγκριση για τις αλλαγές στον Κώδικα έχει ήδη δοθεί από τον υπουργό Γ. Αλογοσκούφη και τον υφυπουργό Αντ. Μπέζα.

Παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι η αποφυγή των μελλοντικών προστίμων για τη μη προσαρμογή στα κοινοτικά δεδομένα και η αύξηση των εσόδων από την «τόνωση» της αγοράς μπορούν να υπεραντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων από τη μείωση της φορολογίας.

Η επιτροπή θα επανεξετάσει, επίσης, τον χρόνο αποχαρακτηρισμού των ταξί (με συγκρατημένη μείωσή του από τη 10ετία που ισχύει σήμερα), καθώς και το θέμα δασμολογικής κατάταξης των διπλοκάμπινων αυτοκινήτων. Παράλληλα, το υπουργείο προχωρεί στη ριζική τροποποίηση του Τελωνειακού Οργανισμού, ορίζοντας ότι οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν θα μπορούν να παραμένουν άνω των τριών ετών στα συνοριακά και στα τρία μεγάλα τελωνεία της χώρας.

Πηγή expres



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης