Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλάζει η φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων

Σε μείωση της φορολογίας που επιβάλλεται από τη χώρα μας στα Ι.Χ. –ιδίως στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα– με τη σταδιακή προσαρμογή της στα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Eνωση, προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας. Οι αλλαγές αυτές, βάσει και των Οδηγιών για μειωμένους ρύπους,...

Σε μείωση της φορολογίας που επιβάλλεται από τη χώρα μας στα Ι.Χ. –ιδίως στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα– με τη σταδιακή προσαρμογή της στα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Eνωση, προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας.
Οι αλλαγές αυτές, βάσει και των Οδηγιών για μειωμένους ρύπους, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της επιτροπής που συνεστήθη για την τροποποίηση του Τελωνειακού Κώδικα και η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της εντός του Φεβρουαρίου. Η έγκριση για τις αλλαγές στον Κώδικα έχει ήδη δοθεί από τον υπουργό Γ. Αλογοσκούφη και τον υφυπουργό Αντ. Μπέζα.

Παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι η αποφυγή των μελλοντικών προστίμων για τη μη προσαρμογή στα κοινοτικά δεδομένα και η αύξηση των εσόδων από την «τόνωση» της αγοράς μπορούν να υπεραντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων από τη μείωση της φορολογίας.

Η επιτροπή θα επανεξετάσει, επίσης, τον χρόνο αποχαρακτηρισμού των ταξί (με συγκρατημένη μείωσή του από τη 10ετία που ισχύει σήμερα), καθώς και το θέμα δασμολογικής κατάταξης των διπλοκάμπινων αυτοκινήτων. Παράλληλα, το υπουργείο προχωρεί στη ριζική τροποποίηση του Τελωνειακού Οργανισμού, ορίζοντας ότι οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν θα μπορούν να παραμένουν άνω των τριών ετών στα συνοριακά και στα τρία μεγάλα τελωνεία της χώρας.

Πηγή expres
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο