Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι ΜμΕ δεν μπορούν να ενταχθούν στο ενιαίο σύστημα πληρωμών αποδοχών και εισφορών.

Η AΔYNAMIA ένταξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον ενιαίο τρόπο πληρωμής αποδοχών και εισφορών μέσω διατραπεζικού συστήματος από την 1η Ιουλίου θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Κατσέλη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη, του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρη Ασημακόπουλου και του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναμένεται να ζητήσουν την πιλοτική εφαρμογή του νέου τρόπου καταβολής, ξεκινώντας από τις επιχειρήσεις που ο αριθμός των απασχολουμένων ξεπερνά τους 50.

Μάλιστα η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας αναμένεται να εγκρίνει την εξαίρεση των μικρών επιχειρήσεων από τη σχετική υποχρέωση που έχει προβλέψει ο ασφαλιστικός νόμος Λοβέρδου στο άρθρο 40, ορίζοντας ότι «από 1ης Ιουλίου οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατατίθενται από τους εργοδότες ταυτόχρονα και συνολικά με τις ασφαλιστικές εισφορές και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών σε τράπεζα». Για την αλλαγή αυτή αναμένεται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα συμπεριληφθεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τις άλλες ασφαλιστικές διατάξεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ασημακόπουλος στην EΞΠPEΣ, σχετικά με την καταβολή της μισθοδοσίας στη σημερινή συγκυρία θα αυξήσει τα κόστη και θα δημιουργήσει προβλήματα συνέπειας, καθώς σε πολλές επιχειρήσεις η πληρωμή των μισθών στους εργαζομένους τους γίνεται είτε με ολιγοήμερη καθυστέρηση και ανεξάρτητα από την καταβολή του φόρου και των εισφορών, είτε νωρίτερα από τις ημερομηνίες καταβολής για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων.
 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο