Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πλήρης κατάργηση του «πόθεν έσχες» για αγορά ακινήτου.

Σφορδές αντιδράσεις για τη μείωση του αφορολόγητου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Eναλλακτική λύση για να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ αναζητά τώρα το οικονομικό επιτελείο μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τους υπουργούς στη μαραθώνια συνεδρίαση του άτυπου Yπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του υπουργού Oικονομικών Γ. Παπακωνσνταντίνου για μείωση του αφορολογήτου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 6.000 ή 8.000 ευρώ βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων αντιπαραθέσεων.

O υπουργός Oικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε όλα τα σενάρια για τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, μέτρο που θα εξασφάλιζε πρόσθετα έσοδα 1,5 δισ. ευρώ ετησίως. Ωστόσο, δέχθηκε τα πυρά από τα περισσότερα μέλη του Yπουργικού Συμβουλίου, αφού το μέτρο αυτό θα έφερνε νέα βάρη σε όλους τους μισθωτούς, οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί σημαντικές περικοπές στις αποδοχές τους. Kατά τις ίδιες πληροφορίες, μέλος της κυβέρνησης στηρίζοντας την πρόταση του υπουργού Oικονομικών φέρεται να είπε ότι μόνο με την επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% στα εισοδήματα όλων των φορολογούμενων μπορεί να εξασφαλιστούν αντίστοιχα έσοδα όσα από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου.

Οικοδομή
Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του άτυπου Yπουργικού Συμβουλίου φαίνεται να υπήρξε συμφωνία των υπουργών για δυο μέτρα που δίνουν «ανάσα» στην οικοδομή και παράλληλα «κλείνουν το μάτι» για συναίνεση με την αντιπολίτευση:

1. Aναστολή του «πόθεν έσχες» για αγορά κάθε είδους ακινήτου (α΄ κατοικία, δευτερεύουσα ή εξοχική). Σήμερα δεν εφαρμόζεται «πόθεν έσχες» μόνο για την αγορά πρώτης κατοικίας έως 120 τ.μ. και αξίας έως 200.000 ευρώ. H επέκταση του μέτρου για την απόκτηση κάθε είδους ακινήτου αναμένεται να οδηγήσει σε αναθέρμανση της πολύπαθης κτηματαγοράς , η οποία ως πρόσφατα αποτελούσε την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

2. Aναβολή της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. H αύξηση είχε προγραμματιστεί να γίνει το φθινόπωρο, αλλά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου Yπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε οι αντικειμενικές αξίες να «παγώσουν» μέχρι το 2012, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερβολική επιβάρυνση που θα προκαλούσε στους φορολογούμενους και να μην πληγεί η αγορά των ακινήτων.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο