Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δύο χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Λίστα με 1.540 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, έχει στην κατοχή του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ενώ σε αυτή τη λίστα πρέπει να συνυπολογιστούν και 500 «επίορκοι» δημόσιοι υπάλληλοι, οι υποθέσεις των οποίων έχουν τελεσιδικήσει στην τακτική δικαιοσύνη.

Δύο χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Λίστα με 1.540 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, έχει στην κατοχή του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ενώ σε αυτή τη λίστα πρέπει να συνυπολογιστούν και 500 «επίορκοι» δημόσιοι υπάλληλοι, οι υποθέσεις των οποίων έχουν τελεσιδικήσει στην τακτική δικαιοσύνη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρακιντζής, αυτές οι υποθέσεις διαφθοράς δεν είναι κάτι καινούργιο, αφορούν σοβαρά αδικήματα, όπως υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, πλαστογράφηση δημόσιων εγγράφων, παράνομος χρηματισμός και οι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε αυτές, μετά και την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας, δεν θα υποστούν μόνο πειθαρχικές διώξεις.
Ώθηση στη διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς έδωσε με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ζητώντας την επιτάχυνση της εκδίκασής τους, από την τακτική δικαιοσύνη, αφού, προηγουμένως ο κ. Ρακιντζής απέστειλε τη λίστα αυτή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες για την επιβολή πειθαρχικών ποινών.
Σημειώνεται ότι, παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, προωθεί το νέο πειθαρχικό δίκαιο για το δημόσιο, με το οποίο οι ποινές γίνονται αυστηρότερες, ενώ, επιπλέον, οι «επίορκοι» υπάλληλοι θα αποκλειστούν εφ' όρου ζωής από οποιαδήποτε διαδικασία εξέλιξης στην ιεραρχία, και θα τους επιβληθεί ακόμη και μείωση των αποδοχών τους.
Έτσι, με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, για περισσότερους από 2.000 υπάλληλοι, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και έχουν κινηθεί εις βάρος τους ή έχουν ολοκληρωθεί οι ποινικές διώξεις, κλείνει οριστικά κάθε περίπτωση εξέλιξής τους στο δημόσιο, ακόμη και στην περίπτωση που θα παραμείνουν στη θέση τους και δεν θα τους επιβληθεί η ποινή της αργίας.
Υπενθυμίζεται δε, ότι με το νέο πειθαρχικό δίκαιο οι δημόσιοι υπάλληλοι που ενέχονται σε υποθέσεις διαφθοράς θα υποστούν σημαντική μείωση στις αποδοχές τους, δεν θα λάβουν το πριμ παραγωγικότητας, το οποίο θα εισαχθεί με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και, παράλληλα, όσοι από τους περίπου 2.000 υπαλλήλους εργάζονται σε υπηρεσίες ή οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίες θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, θα απολυθούν. Και αυτό, γιατί ένα από τα κριτήρια της αξιολόγησής τους, την οποία θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ, με σκοπό τη μετάταξή τους σε υπηρεσίες τους δημοσίου, θα είναι οι πειθαρχικές ποινές ή ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον τους για υποθέσεις διαφθοράς.
Τέλος, ο κ. Ρακιντζής, που όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη ζήτησε ραντεβού με τον πρωθυπουργό για να του επιδώσει την ετήσια έκθεσή του για το έτος 2010, χαρακτήρισε θετική την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την εγκύκλιο που εξέδωσε, ύστερα από αλλεπάλληλες παραστάσεις που είχε κάνει ο ίδιος στο γραφείο του κ. Τέντε.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο