Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Π.Ε.Φ.Ε. προς τον Υ.Ο. σχετικά με την παράταση των δηλώσεων

Π.Ε.Φ.Ε.
Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων

Σεπολίων 9, Πλατεία Αττικής
Τ.Κ. 104 45 Αθήνα
Τηλ.: 210.8820002, 210.6124910
Κιν.: 6948 351478
E-mail: [email protected]


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κο Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
 
Κοιν: Λογίστες- Φοροτέχνες
 
Αθήνα 6/6/2011

Κύριε Υπουργέ,

Δημιουργώντας όλο αυτό το διάστημα σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα για τους φορολογικούς νόμους 3842/2010 και 3943/2011, ήρθαμε πολύ κοντά σε όλους τους συναδέλφους και ακούσαμε τους προβληματισμούς τους για την εφαρμογή όλων αυτών που έχουν ψηφιστεί (έως σήμερα περίπου 40 ερμηνευτικές για τον 3842/2010 και 20 για τον 3943/2011 και σημαντικός αριθμός νόμων με πολλές φορολογικές διατάξεις).

Οι προβληματισμοί πολλοί και έχουν σχέση με την καθημερινότητά μας:

1. Για το μέλλον του επαγγέλματός μας, αν τελικά θα γίνει πράξη ότι προβλέπει το άρθρο 17 του Ν. 3842/2010 για την πιστοποίηση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού.

2. Για την φορολογική αναμόρφωση των αποτελεσμάτων και ποιες είναι οι ευθύνες που απορρέουν αν δεν γίνει πιστή εφαρμογή των όσων προβλέπει το άρθρο 31 του Ν. 2238/1994. Στο συγκεκριμένο θέμα οι συνάδελφοι στην πλειονότητά τους έχουν δείξει μεγάλο επαγγελματισμό τιμώντας και την υπογραφή τους αλλά και αφιερώνοντας τεράστιο χρόνο δουλειάς προσπαθώντας να αναμορφώσουν τις δαπάνες των επιχειρήσεων στα μέσα τις χρονιάς.

3. Είχαμε εντός του 2010 την εφαρμογή αλλαγών στους συντελεστές του Φ.Π.Α. με ότι συνεπάγεται αυτό για τις συνεχείς τροποποιήσεις στα λογιστικά σχέδια τόσο των εταιρειών όσο και των γραφείων μας.

4. Την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων ελευθέρων επαγγελματιών την υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να την υποστηρίζουμε παρότι τα προβλήματα του TAXISNET ήταν αρκετά ειδικά το πρώτο διάστημα της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, όπως και πάλι εμείς είμαστε που μαζί με τους φορολογούμενους στεκόμαστε υπομονετικά στις ουρές των Δ.Ο.Υ. για να προμηθευτούμε κλειδάριθμους.

5. Σημαντικές αλλαγές και στις οριστικές του φόρου μισθωτών υπηρεσιών (Ε7) αρχικά είχαμε την εφαρμογή νέας κλίμακας παρακράτησης του φόρου εντός του 2010 και αυτές τις ημέρες πρέπει να ολοκληρώσουμε την υποβολή αυτών των δηλώσεων προσδιορίζοντας μισθούς βάσει των όσων προβλέπει το άρθρο 45 του Ν. 2238/1994. Και εδώ αναλώθηκε πολύς χρόνος από τους συναδέλφους προκειμένου να συγκεντρωθούν οι βεβαιώσεις εργοστασιακής αξίας των αυτοκινήτων των εταιρειών.

6. Όσον αφορά τους ισολογισμούς του 2010 και εδώ η καθυστέρηση της ψήφισης του 3943/2011 δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στον προσδιορισμό του διανεμόμενου ή μη ποσού από τα καθαρά κέρδη των εταιρειών. Και πάλι με υπομονή αντιμετωπίσαμε αυτό το σοβαρό θέμα, τροποποιώντας ακόμη ισολογισμούς και φορολογικές δηλώσεις.

7. Φτάνοντας στην τελική ευθεία των φορολογικών δηλώσεων η εφαρμογή των τεκμηρίων και όλων των υπολοίπων αλλαγών προϋποθέτει βαθιά γνώση όλων των φορολογικών αντικειμένων, κάτι που η ΠΕΦΕ το έκανε μέσα από τα σεμινάρια της με επιτυχία όλο αυτό το δύσκολο και μακρύ διάστημα.

Αποδείξαμε εμείς- όλοι μαζί- οι λογιστές ότι είμαστε οι αρωγοί του Υ.Ο. στην συγκέντρωση των φόρων μέσα από την καθημερινή δουλειά στα γραφεία μας (από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ) με την άμεση εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, ενώ παράλληλα σταθήκαμε κοντά στους πελάτες μας σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.

ΖΗΤΟΥΜΕ

Α. Την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων όλων των φυσικών προσώπων (επιτηδευματιών και μισθωτών- συνταξιούχων), του ειδικού σημειώματος ΦΠΑ αυτοπεραίωσης, και της οριστικής δήλωσης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών (Ε7) έως τις 11 Ιουλίου 2011.

Β. Την παράταση υποβολής των Ε9 Νομικών και Φυσικών προσώπων έως 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Αναμένουμε άμεσα την ανταπόκρισή σας σε όσα σας μεταφέρουμε από συναδέλφους από όλη την Ελλάδα για να μην γίνει από την καθημερινή μας πίεση ο «Προβληματισμός» μας «Αγανάκτηση».
 

           
Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                 
Κων/νος Αναστόπουλος              

Ο Αντιπρόεδρος 
Μανούσος Ντουκάκης     

Ο Γ.Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσσος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Ιουνίου 6, 2011 1:01 μ.μ. | Reply
Καλώς τις ΠΕΡΔΙΚΕΣ!! χα χα χα χα

BROSTERRRR!!!! Πόσο δίκιο είχες!!! Διαπλεκόμενε!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Β. Την παράταση υποβολής των Ε9 Νομικών και Φυσικών προσώπων έως 30 Σεπτεμβρίου 2011.
image description sofia30 | Ιουνίου 6, 2011 5:03 μ.μ. | Reply
βεβαια ελπιζω η παραταση να ανακοινωθει μεσα στην εβδομαδα και οχι στις 14
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο