Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Το έλλειμμα του ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ το 2050 θα είναι 1,15 δισ. ευρώ.

ΤO 1,15 δισ. ευρώ, ή 0,7% του ΑΕΠ, αναμένεται να αγγίξει το 2050 το ετήσιο έλλειμμα του ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ, σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη που θα παρουσιάσει στη Βουλή αμέσως μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου 2012-2015 ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το έλλειμμα του Tαμείου έως το τέλος του έτους θα φτάσει το 0,1% του ΑΕΠ, περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσει από τον Ιούλιο σε περικοπές για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Οι πρώτες ρυθμίσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή είναι η παρακράτηση υψηλότερων εισφορών ΛΑΦΚΑ (6% - 14% ανάλογα με το ποσό) στις κύριες συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ και η πρόσθετη εισφορά (6% - 10%) σε όσους έχουν συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ και έχουν συνταξιοδοτηθεί με εθελουσία πριν από τα 60.
Παράλληλα, τον ίδιο μήνα θα τεθεί σε εφαρμογή η μικρότερη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% υπέρ του ΟΑΕΔ.

Με βάση το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, τον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων (εισφορά ΛΑΦΚΑ 3% - 10% για συντάξεις άνω των 300 ευρώ) και των εφάπαξ κατά 10% σε ιδιωτικό (σε όσα Tαμεία εμφανίζουν έλλειμμα) και δημόσιο τομέα. Ακόμη έως τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η περικοπή σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα με βάση νέα, αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Συγκεκριμένα η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας στοχεύει στην εξοικονόμηση 700 εκατ. ευρώ από τη μείωση του αριθμού των δικαιούχων κοινωνικών επιδομάτων και 100 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας και άλλων βοηθημάτων του ΟΑΕΔ, αλλά και από την επανεξέταση προγραμμάτων του Οργανισμού.
 
Πηγή: Express.gr




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο