Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Eως 20% έχει μειωθεί το ενοικιοστάσιο στους γραφειακούς χώρους.

KATA 15%-20% έχουν υποχωρήσει τους πρώτους μήνες του 2011 οι τιμές ενοικίασης γραφειακών χώρων σε σχέση με τις μέσες τιμές του 2010, καθώς η επενδυτική δραστηριότητα καθ'Α όλη τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς ήταν σημαντικά περιορισμένη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί η εταιρία ακινήτων Southeast Real Estate. Στο γεγονός αυτό έχει συμβάλει και η νέα τροπολογία για τις εμπορικές μισθώσεις, η οποία ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2010 και δίνει το δικαίωμα στους ενοικιαστές να καταγγέλλουν ευκολότερα την τρέχουσα σύμβαση μίσθωσης που κατέχουν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η διαπραγματευτική τους ικανότητα για μείωση των μισθωμάτων.

Συγκεκριμένα, τα επίπεδα των ενοικίων για γραφειακούς χώρους α'Α κατηγορίας στο επιχειρηματικό κέντρο της Αθήνας κυμαίνονται από 18 έως 22 ευρώ ανά τ.μ. στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ πολύ χαμηλότερα είναι τα μισθώματα για παλαιότερα κτίρια κατά μήκος των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας. Στη Λ. Κηφισίας τα μισθώματα έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα κάτω των 17 ευρώ/τ.μ., με εξαίρεση το τμήμα κοντά στον κόμβο της Αττικής Οδού όπου οι τιμές παραμένουν ακόμη στα επίπεδα των 18-19 ευρώ/τ.μ. Τέλος, κατά μήκος της Λ. Συγγρού οι μισθωτικές αξίες κυμαίνονται από 14 έως 16 ευρώ ανά τ.μ. ενώ για ακίνητα παλαιότητας με χαμηλό επίπεδο συντήρησης τα ενοίκια με δυσκολία ξεπερνούν τα 10 ευρώ/τ.μ. Σημειώνεται επιπλέον ότι η δραστηριότητα στον τομέα των ενοικιάσεων, περιλάμβανε κυρίως μετακομίσεις σε μικρότερους χώρους ή σε δευτερεύουσες τοποθεσίες και διαπραγματεύσεις για αναπροσαρμογή των συμβολαίων με στόχο την επίτευξη χαμηλότερων ενοικίων.

Ακόμα, η γενικότερη αβεβαιότητα για άνοδο των κερδών από ακίνητα στο μέλλον καθώς και η σημαντική πτώση της ζήτησης έχουν σίγουρα αυξήσει τα επίπεδα των αποδόσεων στους γραφειακούς χώρους, αφού είναι αντιστρόφως ανάλογες με τη ζήτηση και τις τιμές πώλησης. Εκτιμάται ότι οι αποδόσεις για γραφειακούς χώρους α'Α κατηγορίας κυμαίνονται από 7,5% έως 8%, ενώ τα ποσοστά αυξάνουν 0,5% έως 0,77% για ακίνητα χαμηλότερης ποιότητας σε δευτερεύουσες τoποθεσίες  

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο