Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Με απορρόφηση 85 ΔΟΥ ξεκινά η αναδιοργάνωση

ΠANΩ από 200 εφορίες από τις 287 που λειτουργούν σε όλη τη χώρα θα συγχωνευθούν, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να δρομολογούνται στην περιφέρεια. Hδη έχει καταρτιστεί η πρώτη λίστα με τις υπό απορρόφηση 85 ΔΟΥ, με βάση την απόδοση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το σχέδιο του Yπουργείου Οικονομικών θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα διετίας και οι παρεμβάσεις θα δρομολογηθούν στις μισές εφορίες της χώρας μέσα στο 2011 και στις υπόλοιπες μέσα στο 2012. Πρόκειται για τον φορολογικό «Καλλικράτη», που δρομολογεί τις συγχωνεύσεις με κριτήριο την αποδοτικότητα στην είσπραξη των εσόδων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Yπουργείου Οικονομικών, σε λειτουργία θα παραμείνει τουλάχιστον μία εφορία σε κάθε πρωτεύουσα των 52 νομών και περίπου 30 από τις σχεδόν 80 που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Δραστικές αλλαγές επέρχονται στις εφορίες που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ αναμένεται να συγχωνευθούν και αρκετές που καλύπτουν νησιά ή απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Συνολικά 30 εφορίες που έχουν την ευθύνη για την είσπραξη του 80% των φορολογικών εσόδων θα παραμείνουν ανέπαφες, ενώ ενδέχεται και να ενισχυθούν. Πρόκειται για ΔΟΥ σε Αθήνα (Α΄, Δ΄, ΙΑ΄, ΙΒ΄, ΚΑ΄, ΚΒ΄, ΦΑΕΕ, ΦΑΒΕ), Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Γλυφάδα, Μενίδι, Ελευσίνα, Παλαιό Φάληρο, Παλλήνη και Κορωπί. Επίσης η Α΄ Πειραιά, η ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά, η ΦΑΕ Πειραιά, οι ΔΟΥ Κορίνθου, Ρόδου, Χαλκίδας, Καλαμαριάς, η Α΄ και Ζ΄ Θεσσαλονίκης, η Α΄ και Β΄ Ηρακλείου Κρήτης.
Αντιθέτως θα κλείσουν πολλές άλλες στους Nομούς Ηλείας, Κορίνθου, Μεσσηνίας, Αχαΐας, αλλά και στον Eβρο και στην Αθήνα. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι νομοί δεν θα έχουν περισσότερες από δύο ΔΟΥ.
Οι εργαζόμενοι πάντως στις υπό συγχώνευση ΔΟΥ θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλες γειτονικές που θα διατηρηθούν, ενώ θα συνεκτιμηθεί και η αποδοτικότητά τους.
Βαρόμετρο για το σχέδιο των συγχωνεύσεων είναι η απόδοση των εφοριών στο κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων.
Η ΦΑΒΕ Αθηνών εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό κλεισμένων υποθέσεων με ποσοστό 37,96%, ήτοι 615 επί συνόλου 1.620.

Ακολουθεί η ΦΑΕ Πειραιά με 34,14%, ήτοι 604 υποθέσεις επί συνόλου 1.769, η ΦΑΕΕ Αθηνών με 23,76% ή 997 υποθέσεις επί συνόλου 4.197 και η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης με 20,04% ή 315 σε σύνολο 1.572 υποθέσεων.
Σχεδόν 1 στις 8 εφορίες είτε δεν έκλεισε ούτε μία υπόθεση είτε έκλεισε το πολύ μέχρι το 10% (20 ΔΟΥ) των εκκρεμών υποθέσεών της. Στις 37 εφορίες με μηδενικό έργο εκκρεμούν 4.416 υποθέσεις!
Μόνο 58 εφορίες σε σύνολο 286 έχουν κλείσει πάνω από το 50% των εκκρεμών υποθέσεών τους. 

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο