Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ηθική πράξη... η φοροδιαφυγή

TO 70% των Ελλήνων πολιτών πιστεύει ότι όσοι διαπράττουν φοροδιαφυγή θεωρούν ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα εντοπισμού. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα που πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος σε συνεργασία με το Tμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με την έρευνα, 3 στους 4 πολίτες εκτιμούν ότι οι πλούσιοι και προνομιούχοι φοροφυγάδες αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα από το κράτος σε σχέση με τους φτωχούς και μικρομεσαίους.

Σχεδόν το 50% των πολιτών αποδίδει τη φοροδιαφυγή στην εκτεταμένη διαφθορά που καταγράφεται στην Ελλάδα, ενώ πάνω από 8 στους 10 ερωτηθέντες συμφωνούν ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί φαινόμενο παρακμής της κοινωνίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους μισούς που συμμετείχαν στην έρευνα χαρακτήρισαν τη φοροδιαφυγή… ηθική πράξη, επειδή το μεγαλύτερο μέρος των φόρων που εισπράττει η πολιτεία το σπαταλά άσκοπα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από τις 17-24 Μαΐου, σε δείγμα 1.969 ατόμων άνω των 18 ετών.

Αναγκαία χαρακτήρισε την καλλιέργεια ισχυρής φορολογικής συνείδησης στους πολίτες ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Π. Καλλίρης, θεωρώντας απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό την πάταξη της διαφθοράς. Ο κ. Καλλίρης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής ως οικονομικό και εισπρακτικό θέμα και όχι ως ηθικό και τόνισε ότι οι αυξήσεις των φόρων μειώνουν αντί να αυξάνουν τα έσοδα και πως απαιτείται μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description logxristos | June 2, 2011 9:17 AM | Reply
Ο κ Καλλίρης έπρεπε να αναφέρει ότι με συνεχιζόμενες ρεμούλες και διαφθορά δεν πρόκειτε ποτέ να καλλιεργηθεί φορολογική συνείδηση.

Εγώ αναφέρω ότι ο όρος που τον έχουν κάνει πιπίλα όλοι οι υπουργοί και λοιποί "να καλλιεργηθεί φορολογική συνείδηση" είναι εντελώς αδόκιμος και προσβλητικός γιατί οι Έλληνες έχουν και συνείδηση και φιλότιμο και αξιοπρέπεια για αυτό και φοροαποφεύγουν. Οταν θα γίνουν οι υπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι αξιοπρεπείς τότε θα δουν την φορολογική συνείδηση του Έλληνα.
image description ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δ | June 3, 2011 12:54 AM | Reply
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΑ ΦΟΡΟΑΠΟΔΟΣΗ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ "ΠΑΤΡΙΔΑ" ΚΑΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ" ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ; ΓΙΑΤΙ;
image description nikmand | June 4, 2011 11:49 AM | Reply
Ένας μικρομεσαίος οικογενειάρχης που βγάζει 50.000 τον χρόνο πληρώνει φόρο πάνω από το 50% του εισοδήματός του (22 εισόδημα + 23 ΦΠΑ + τέλη + ΕΤΑΚ + ...), όταν ακόμα και στη Τουρκική κατοχή πληρώναμε 10% Αυτό μας κάνανε να το θεωρούμε λογικό. Φόρος πάνω από 10 - 15% του εισόδηματος δεν θα έπρεπε να υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στο κόσμο. Αυτός ο απίστευτος φόρος δουλείας καταβροχθίζεται από ρεμούλες κακοδιαχείριση κλπ. και μετά σου λένε ότι είναι έγκλημα η φοροδιαφυγή. Εγώ πιστεύω ότι η υποχρέσωη του πολίτη σταματάει στο 15% του εισοδήματός του. Πάνω από αυτό το κράτος είναι ληστής και καλά κάνει όποιος φοροδιαφεύγει.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο