Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Συγχώνευση ή «λουκέτο» σε 75 δημόσιους φορείς κι οργανισμούς.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την συγχώνευση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και οργανισμών, που σήμερα λαμβάνουν επιχορηγήσεις ύψους 2,7 δισ. ευρώ το χρόνο

Συγχώνευση ή «λουκέτο» σε 75 δημόσιους φορείς κι οργανισμούς.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την συγχώνευση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και οργανισμών, που σήμερα λαμβάνουν επιχορηγήσεις ύψους 2,7 δισ. ευρώ το χρόνο


Η κυβέρνηση σχεδιάζει την συγχώνευση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και οργανισμών, που σήμερα λαμβάνουν επιχορηγήσεις ύψους 2,7 δισ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

«Το σχέδιο δράσης συγχωνεύσεων-καταργήσεων φορέων του δημοσίου στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα αφορά 75 φορείς», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος σε συνέντευξη Τύπου.

Στελέχη στο γραφείο του αντιπροέδρου είπαν ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 650 εκατ. ευρώ συνολικά την περίοδο 2012-2015 και όχι 2,7 δισ. ευρώ ετησίως, όπως ανέφερε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο κ. Πάγκαλος.

Το νέο πακέτο συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου αναμένεται να ανακοινωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι αποφάσεις θα αφορούν σε 75 οργανισμούς που απασχολούν περίπου 7.000 άτομα. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ. «Δεν προτείνεται η απόλυσή τους, αλλά η αξιολόγησή τους» τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

Στους υπό κατάργηση φορείς και οργανισμούς συγκαταλέγονται οι παρακάτω:


ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου): Διακόπτεται η λειτουργία της και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στη νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και Χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών. Απασχολεί 111 άτομα.
ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων): Διακόπτεται η λειτουργία της και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται, επίσης, στην νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και Χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών. Απασχολεί 457 άτομα.
ΟΔΔΥ: Διακόπτεται η λειτουργία του και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται σε υπηρεσδία του υπουργείου Οικονομικών. Απασχολεί 95 άτομα.
ΕΡΤ: Δεν καταργείται η λειτουργία της αλλά συζητείται η ουσιαστική αναδιάρθρωσή της , η αξιολόγηση των υπηρεσιών της και η κατάργηση όσων δεν θεωρηθούν αναγκαίες. Συζητήθηκε, επίσης, η μείωση του ανταποδοτικού τέλους και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της. Απασχολούνται 3.392 άτομα. Τα έσοδα της είναι 300 εκατ. ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη, πλην διαφήμισης.
ΟΣΚ-ΔΕΠΑΝΟΜ- Θέμις κατασκευαστική: Συγχωνεύονται σε έναν οργανισμό.
ΕΟΜΜΕΧ: Εκκρεμμεί η ολοκλήρωση της συζήτησης με το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας: Διακόπτεται η λειτουργία του και μεταφέρεται σε υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.
ΕΘΥΑΓΕ: Συζητείται είτε η διακοπή της λειτουργίας ή η συγχώνευσή του με άλλα δυο ινστιτούτα, ΟΠΕΓΕΠ και Δήμητρα, αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η συζήτηση με το υποιυργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΙΓΜΕ: Μεταφέρονται οι αρμοδιότητες σε υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο