Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Γνωστοποίηση εταιριών που παρανομούν ζητούν καταναλωτές.

Παρέμβαση στην προστασία των καταναλωτών κάνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ καθώς ζητάει να γνωστοποιείται η εμπορική επωνυμία (σήμα) των επιχειρήσεων όταν τους επιβάλλεται πρόστιμο για να κατανοούν ευκολότερα οι πολίτες ποιες επιχειρήσεις τους εξαπάτησαν.

Η Ένωση συγχαίρει με έγγραφό της τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για την επιβολή χρηματικών προστίμων σε 32 επιχειρήσεις οι οποίες παραβίασαν τη νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών, αλλά σημειώνει ότι στην σχετική ανακοίνωση της γραμματείας ορισμένες επιχειρήσεις δεν αναφέρονται με το διακριτικό τους τίτλο (εμπορική ονομασία), με την οποία η επιχείρηση είναι περισσότερο γνωστή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Για αυτό και προτείνει να αναφέρεται όχι μόνο η επωνυμία της επιχείρησης αλλά και η εμπορική της ονομασία. Επίσης, με δεύτερη επιστολή της προς τη διοίκηση της ΕΡΤ και τους αρμόδιους υπουργούς, κατέθεσε αίτημα ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, ενημερωτική εκπομπή σχετικά με την Προστασία του Καταναλωτή.

«Η χώρα μας, έχει ενταχθεί σε μία μακρά περίοδο λιτότητας, καθώς κατά τον τελευταίο χρόνο έχει υπαχθεί στη διεθνή επιτήρηση. Η ανεργία αυξάνεται, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται. Ταυτόχρονα, η ακρίβεια στα καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, οδηγεί, περαιτέρω στη μείωση των πενιχρών εισοδημάτων των καταναλωτών, οι οποίοι, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θεωρούμε, ότι σήμερα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή, ώστε η κρατική τηλεόραση να εντάξει στο πρόγραμμά της εκπομπή, η οποία θα πραγματεύεται θέματα που αφορούν την Προστασία του Καταναλωτή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με το υπάρχων νομικό πλαίσιο και παράλληλα θα ενημερώνει για τα τρέχοντα καταναλωτικά θέματα της επικαιρότητας», όπως αναφέρεται στην επιστολή.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο