Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μόλις το 25% των ληξιπρόθεσμων οφειλών εισέπραξαν οι 3 μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ. της χώρας

Οι τρεις μεγαλύτερες εφορίες «ενοχοποιούνται» από το Yπουργείο Οικονομικών για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες μόλις το 25% των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που «λιμνάζουν» στις εφορίες αυτές έχει κλείσει μέχρι τις 30.5.2011.

Mε βάση τα ίδια στοιχεία η ΦΑΕΕ Αθηνών έχει κλείσει τις 970 από τις 3.229 υποθέσεις (23%), η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης τις 314 από τις 1.258 (περίπου 20%) και η ΦΑΕ Πειραιά τις 598 από τις 1.171 (33,8%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανέλεγκτες υποθέσεις στις εφορίες όλης της χώρας ξεπερνούν τις 209.000.

Το Yπουργείο Οικονομικών ανάρτησε στο internet αναλυτικά στοιχεία της απόδοσης των ΔΟΥ στον χειρισμό υποθέσεων που τους έχουν ανατεθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου. Οι υποθέσεις που αναφέρονται αφορούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν εντοπιστεί μέσω διασταυρώσεων για διάπραξη φορολογικών παραβάσεων.

Οι δεκάδες πίνακες που έχουν αναρτηθεί περιλαμβάνουν για κάθε ΔΟΥ τα στοιχεία της τελευταίας εργάσιμης ημέρας, του τελευταίου δεκαημέρου, και τα αποτελέσματα στους χειρισμούς κάθε υπόθεσης από την 1-1-2011. Σε ξεχωριστό πίνακα αναφέρονται τα αποτελέσματα ανά ημέρα για όλες τις ΔΟΥ.

Εν τω μεταξύ, σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται αυτές τις ημέρες οι φορολογούμενοι που ζητούν από τις εφορίες κλειδαρίθμους για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τρεις και τέσσερις επισκέψεις για να λάβουν τον κλειδάριθμο αφού τη μια δεν λειτουργεί το «σύστημα» για τεχνικούς λόγους, την άλλη τελειώνει το ωράριο εντός του οποίου χορηγούνται κλειδάριθμοι, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να επισκεφθούν κάποια άλλη εφορία που είχαν «ανοίξει» κάποτε βιβλία.

Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο