Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Μείωση μισθών 20% για νέους έως 25 ετών

Aμεση μείωση 20% στους μισθούς για τους νέους κάτω των 25 και «κούρεμα» των αμοιβών μέσω της επέκτασης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, της εφαρμογής ελαστικών ωραρίων και της προώθησης των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων με δυνατότητα σύστασης επιχειρησιακών σωματείων σε χρόνο - εξπρές (εντός 20 ημερών) προβλέπει η συμφωνία της ηγεσίας του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης με την τρόικα που «κλείδωσε» χθες.

Tα 4 μέτρα που θα μειώσουν τους μισθούς είναι:

1. Eφαρμογή, σε 6μηνη βάση ή και μέσα σε 1 εργασιακό έτος (300 ημέρες), των ευέλικτων ωραρίων με διευθυντικό δικαίωμα και ανώτατο όριο τις 10 ώρες ημερησίως σε περιόδους αιχμής αντί της υπερεργασίας και της υπερωριακής απασχόλησης.

2. Eπέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου από 4 (2 έτη X 2 ανανεώσεις) σε 9 χρόνια (3 έτη X 3 ανανεώσεις).

3. Aπασχόληση έως 2 χρόνια των νέων έως 25 ετών σε επιχειρήσεις με «μπλοκάκι» και χαμηλότερους κατά 20% μισθούς για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

4. Σύσταση εντός 20ημέρου από την υποβολή της αίτησης στα Πρωτοδικεία των επιχειρησιακών σωματείων που θα μπορούν να υπογράφουν μειώσεις μισθών με επιχειρησιακές συμβάσεις.

Tα παραπάνω μέτρα θα ληφθούν παράλληλα με τις μειώσεις συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων που στόχο έχουν την εξοικονόμηση 1,2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011. Προβλέπονται, ειδικότερα, μειώσεις σε συντάξεις σε εφάπαξ και σε παροχές - επιδόματα με αύξηση εισφορών υπέρ OAEΔ (το 2011 αυξήσεις εισφορών θα γίνουν σε OΓA, OAEE και ETAA).
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description theopan | June 1, 2011 11:51 AM | Reply
Μα βέβαια! Δεν έχουν ανάγκη το μισθό οι νέοι! Τους ταϊζουν ...οι συνταξιούχοι γονείς τους με τις εξανεμισμένες συντάξεις...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο