Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση κατάθεσης δήλωσης Φ.Ε. & πληρωμής της 1ης δόσης φόρου για Α.Ε. - Ε.Π.Ε.

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΑΘΗΝΑ 31/05/2011 - Αρ.Πρωτ. Εξερχομένου 033

Προς τον Γεν. Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων
κο ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ

Κοινοποίηση:
. Υφυπουργό Οικονομικών Κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΟΥΣΕΛΑ
. Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
. Γενικό Γραμματέα Οικονομικών κο ΗΛΙΑ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ
. Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κο ΔΙΟΜΗΔΗ ΣΠΙΝΕΛΛΗ
. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
. Ε.Σ.Ε.Ε.
. Σ.Ε.Β.

Θέμα: Αίτημα παράτασης κατάθεσης δήλωσης Φ.Ε. & πληρωμής της 1ης δόσης φόρου για Α.Ε. - Ε.Π.Ε.

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Έχουμε ενημερωθεί από πολλούς Συναδέλφους ότι η δοθείσα παράταση μέχρι και 30/05 για τις δηλώσεις των Νομικών Προσώπων της παρ. 1α του άρθρου 101 δημιούργησε στην πράξη πολλά προβλήματα κυρίως από άποψη πληρωμής της 1ης δόσης του φόρου καθώς σε πολλούς Συναδέλφους και Επιχειρηματίες «έμεινε» η 31η Μαίου σαν καταληκτική ημερομηνία.

Ταυτόχρονα οι Τράπεζες «συνεχίζουν» να ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ την πληρωμή μέσω αυτών αν η επιχείρηση δεν τηρεί λογαριασμό στις ίδιες και (ακόμη και χθες 30/5) διώχνουν επιχειρηματίες που πήγαιναν στα ταμεία με τα χρήματα ανά χείρας.

Αφήνουμε σε εσάς τον χειρισμό αυτού του θέματος.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να ανακοινωθεί ΣΗΜΕΡΑ η δυνατότητα πληρωμής της 1ης δόσης - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ - μέχρι και αύριο 01/06 για όσες δηλώσεις υποβλήθηκαν στο Taxis ή να ανοίξει πάλι το σύστημα και να πληρώνονται τα ποσά στις Δ.Ο.Υ. ή στις Τράπεζες για τις 5 εργάσιμες ημέρες μετά την 30η Μαίου.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στην παρούσα συγκυρία δεν είναι στόχος η είσπραξη προστίμων εκπροθέσμου για ΜΙΑ (1) ημέρα καθυστέρησης.

Η φορολογική συνείδηση αποκτάταται όταν ο φορολογούμενος αντιμετωπίζει ένα Κράτος Δικαίου και όχι έναν απρόσωπο φοροεισπρτακτικό μηχανισμό.

Και επαναλαμβάνουμε «δώστε μας τον αναγκαίο χρόνο να κάνουμε σωστά την δουλειά μας» όσον αφορά τις άλλες προθεσμίες που λήγουν στις 15/6, καθώς ακόμη μαζεύουμε ή περιμένουμε  βεβαιώσεις αποδοχών , βεβαιώσεις «εργοστασιακών τιμών» για τα  Ι.Χ. των εταιριών και δεκάδες εκκρεμότητες που καθιστούν αδύνατη την επιθυμητή ροή αποστολή των δηλώσεων που θέλουμε και μπορούμε να στείλουμε εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά.

ΟΧΙ άλλες χαμένες ανθρωποώρες σε ουρές.
 

Διατελούμε με εκτίμηση
για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                                            
Πανίδης  Αβραάμ

Ο Γενικός Γραμματέας
Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο