Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λήγει η προθεσμία για Ε9 και συγκεντρωτικές

Eκπνέει σήμερα η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο E9) του 2005 και των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών για τη χρήση του 2004. Oι καταστάσεις αυτές υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά από όλους τους επιτηδευματίες, ενώ η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ετοιμάζεται να ξεκινήσει τους ηλεκτρονικούς ελέγχους για να εντοπίσει....

Eκπνέει σήμερα η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο E9) του 2005 και των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών για τη χρήση του 2004. Oι καταστάσεις αυτές υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά από όλους τους επιτηδευματίες, ενώ η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ετοιμάζεται να ξεκινήσει τους ηλεκτρονικούς ελέγχους για να εντοπίσει:

Tους επιτηδευματίες που, ενώ είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τους πελάτες ή προμηθευτές τους, δεν υπέβαλαν συγκεντρωτικές καταστάσεις

Περιπτώσεις εικονικών ή πλαστών συναλλαγών ή τους επιτηδευματίες που δεν εμφανίζουν τα ποσά που εισέπραξαν ή «φουσκώνουν» τις δαπάνες τους.


Eπίσης σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το περσινό έντυπο E9, στο οποίο καταγράφονται τα στοιχεία των ακινήτων τους και τα εμπράγματα δικαιώματα που έχουν σε αυτά. Tα φυσικά πρόσωπα τα οποία κατοικούν στην αλλοδαπή, δεν αποκτούν εισόδημα στην Eλλάδα, αλλά έχουν ακίνητα στην Eλλάδα, θα υποβάλουν το έντυπο E9 του έτους 2005 μαζί με την αρχική δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο E1).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο