Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με «δεσμεύσεις» η Ελλάδα θα δεχθεί νέα βοήθεια 65 δισ. από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Η Ε.Ε. εξετάζει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα χορηγηθεί επιπλέον βοήθεια ύψους 65 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, επικαλούμενο «πηγές πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις»

Με «δεσμεύσεις» η Ελλάδα θα δεχθεί νέα βοήθεια 65 δισ. από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

 Η Ε.Ε. εξετάζει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα χορηγηθεί επιπλέον βοήθεια ύψους 65 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, επικαλούμενο «πηγές πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το νέο δάνειο θα δοθεί από Ε.Ε. και ΔΝΤ, όπως και αυτό των 110 δισ. ευρώ, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει η Αθήνα να δεχθεί την «ύπαρξη και ξένων εμπειρογνωμόνων στον ειδικό οργανισμό που θα φέρει σε πέρας τις εξαγγελθείσες αποκρατικοποιήσεις».

Oσο για το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι –ουσιαστικά εκφράζοντας την άποψη της τράπεζας– επανέλαβε ότι «ο όρος ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποτελεί ένα παραμύθι που κανείς δεν κατανοεί». Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε «θανατική ποινή» για την οικονομία της χώρας. «Αυτοί που δεν σέβονται τους κανόνες θα πρέπει να τιμωρηθούν και αυτό συμβαίνει όταν οι χώρες συμφωνούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Αναδιάρθρωση του χρέους ή έξοδος της χώρας από το ευρώ, όμως, θα ήταν σαν θανατική ποινή, την οποία έχουμε καταργήσει στην Ευρωπαϊκή Eνωση», τόνισε το μέλος της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι «επιπλέον, η αναδιάρθρωση ή η χρεοκοπία δεν θα συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα».

 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο