Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σαχινίδης: "Εξετάζουμε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών".

Ο κ. Σαχινίδης αφήνει να εννοηθεί ότι η χώρα µας έχει εξασφαλίσει την πέµπτη δόση του δανείου, επισηµαίνει κατηγορηµατικά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας και εµµέσως επιβεβαιώνει πως εφόσον η Ελλάδα καλύψει τους στόχους για το 2011 θα υπογράψει νέα δανειακή σύµβαση, ως επιβράβευση, µε τους εταίρους µας.

Ανοικτό ενδεχόμενο να συζητήσει η κυβέρνηση με τη ΝΔ τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, υπό την προϋπόθεση να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις που θα εξασφαλίζουν τους δημοσιονομικούς στόχους αφήνει, σε συνέντευξή του στα «Νέα», ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.


Όπως λέει ο υφυπουργός, «η αξιωµατική αντιπολίτευση προχώρησε στη διατύπωση ορισµένων προτάσεων, υπό τον τίτλο "Ζάππειο 2". Υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγµατα στην πρότασή τους. Ωστόσο, δεν είναι εφικτό το "αυτό είναι το "Ζάππειο 2", ή όλα ή τίποτα"».

«Αν υιοθετήσουµε το σύνολο των προτάσεων αυτών», υποστηρίζει ο κ. Σαχινίδης, τότε η χώρα θα έχει έλλειµµα 36 δισ. ευρώ, δηλαδή όσο ήταν και το 2009.

«Η αντιπολίτευση µε τις προτάσεις της δεν απαντά πειστικά στο ερώτηµα πώς, ενώ η Ελλάδα πριν από την κρίση είχε χαµηλότερους συντελεστές, είχε µεγάλη απόκλιση από τον µέσο ευρωπαϊκό όρο στα έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ, σημειώνει.

«Υποστηρίζει ότι µε χαµηλότερους φορολογικούς συντελεστές στα κέρδη των επιχειρήσεων θα γίνουν επενδύσεις. Η αλήθεια είναι ότι είτε έχουµε υψηλούς είτε χαµηλούς φορολογικούς συντελεστές κανένας δεν θα επενδύσει σε µια χώρα, η οποία δεν έχει σε τάξη τα δηµόσια οικονοµικά της», προσθέτει.

Παράλληλα, ο κ. Σαχινίδης αφήνει να εννοηθεί ότι η χώρα µας έχει εξασφαλίσει την πέµπτη δόση του δανείου, επισηµαίνει κατηγορηµατικά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας και εµµέσως επιβεβαιώνει πως εφόσον η Ελλάδα καλύψει τους στόχους για το 2011 θα υπογράψει νέα δανειακή σύµβαση, ως επιβράβευση, µε τους εταίρους µας.

Για τα σενάρια περί εξόδου απο το ευρώ, σημειώνει ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστά επιλογή για τη χώρα. "Τέτοια σενάρια μπορεί να συζητούνται σε κύκλους που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη συγκρότηση της ευρωζώνης, καθώς τους ενοχλεί αυτή η πρωτοβουλία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", και υπογραμμίζει ότι "ο καθένας μας από τη θέση του αναλαμβάνει την υποχρέωση να προστατεψει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κατάκτηση της Ευρώπης".

Αναφορικά με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων σχολιάζει ότι «όπου κριθεί αναγκαίο, το Δηµόσιο θα διασφαλίσει την παρουσία του», ενώ αναφέρει ότι θα κλείσουν φορείς του Δηµοσίου.

Εποµένως, εκ των πραγµάτων, έπειτα από αξιολόγηση θα υπάρξουν απολύσεις.

Όσο για το εάν το οικονοµικό επιτελείο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, σχολιάζει πως «δεν έχει κλείσει» και ότι «έχουµε πολλή δουλειά µπροστά µας».


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο