Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρωτοφανή ευρωπαϊκή παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, «βλέπουν» οι FT.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα τους επιτρέψει να προβούν σε μια πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

Πρωτοφανή ευρωπαϊκή παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, «βλέπουν» οι FT.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα τους επιτρέψει να προβούν σε μια πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times. 
 "Η πρωτοφανής αυτή διεθνής εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία θα περιλαμβάνει συμμετοχή στην είσπραξη φόρων, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων ως αντάλλαγμα στη χορήγηση νέων δανείων" αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. 

"Τα άτομα που συμμετέχουν στις συνομιλίες είπαν ότι το πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει και κίνητρα για τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων ώστε εκούσια να επεκτείνουν το πρόγραμμα αποπληρωμών του ελληνικού χρέους" προσθέτει η εφημερίδα αναφέροντας παράλληλα ότι προβλέπονται επιπλέον μέτρα λιτότητας. 

Όπως τονίζεται στην εφημερίδα, οι αξιωματούχοι ευελπιστούν ότι το ήμισυ των 60-70 δισ. ευρώ της νέας χρηματοδότησης που θα χρειασθεί η Ελλάδα έως το 2013 θα μπορούσε να αποδοθεί χωρίς νέα δάνεια. Μεγάλο μέρος του ποσού αυτού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα μπορούσε να καλυφθεί από την πώληση από την πώληση κρατικής περιουσίας και την αλλαγή των όρων αποπληρωμής από τους ιδιώτες ομολογιούχους. Στη συνέχεια οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα χρειαστεί να δανείσουν επιπλέον 30 - 35 δισ. ευρώ συμπληρωματικά στα 110 δισ. που έχουν ήδη υποσχεθεί. 

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο