Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Στη μέγγενη των μέτρων μπαίνουν όλα τα εισοδήματα.

Στα 4 δισ. ευρώ ο λογαριασμός της κρίσης μόνο στις συντάξεις

Φορολογική επιδρομή σε όλα τα εισοδήματα μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και συνταξιούχων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, υπό την πίεση της τρόικας, για την άντληση εσόδων. Οι μισθωτοί θα επιβαρυνθούν από φέτος και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2011 με την αυξημένη παρακράτηση φόρου. Ο φόρος που θα παρακρατείται κάθε μήνα στους μισθούς θα υπολογίζεται με τη νέα κλίμακα και το μειωμένο αφορολόγητο όριο το οποίο θα είναι μεταξύ 6.000 ή 8.000 ευρώ. Η λίστα των επιβαρύνσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, άνοδο του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης, εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, αύξηση 10% στα τέλη κυκλοφορίας και επιβολή νέου φόρου στα αναψυκτικά και στο φυσικό αέριο. Αυξήσεις αναμένονται και στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από τον Σεπτέμβριο που θα προκαλέσουν ντόμινο αυξήσεων σε φόρους και τέλη.

Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται και στις φοροαπαλλαγές, οι οποίες θα είναι «οδυνηρές», όπως είπε αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Ολες οι εκπτώσεις θα γίνονται από τον φόρο και όχι από το εισόδημα όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, οι τόκοι στεγαστικών δανείων που έχουν συναφθεί μέχρι το 2002, τα αμοιβαία κεφάλαια, ενώ δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμα η φορολογική αντιμετώπιση των ασφαλίστρων.

Επιπλέον, έρχεται νέα έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων και σε όσους έχουν σκάφη αναψυχής και πολυτελή αυτοκίνητα.

Οσον αφορά τους συνταξιούχους, εξετάζεται η μείωση έως και 30% σε όλες τις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ. Ακόμη δρομολογείται δραστική περικοπή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων, ψαλίδισμα στις συντάξεις που χορηγούνται σε αλλοδαπούς και δραματική μείωση του εφάπαξ.

Σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, καθώς και στις στεγαστικές ή άλλες κοινωνικές παροχές.


Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δ | Μαΐου 30, 2011 2:27 π.μ. | Reply
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ@@@ΘΟΥΝΕ!!! ΟΙ ΥΠΕΡΚΛΕΦΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!! ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!!! ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ! ΝΤΡΟΠΗ!
image description internet | Μαΐου 30, 2011 7:50 π.μ. | Reply
6000 ευρω το αφορολογητο;;; Οχι μονο δεν θα βγουμε απο την κριση αλλα θα πεσουμε στα σκατα!!
image description ANDI | Μαΐου 30, 2011 8:31 π.μ. | Reply
ΜΠΑ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο