Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Κάθε μήνα αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις από το 2012

Κάθε μήνα θα υποβάλουν από την 1/1/2012 στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ οι εργοδότες, ταυτόχρονα με την πληρωμή των μισθών και των εισφορών, και τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις για την ασφάλιση του προσωπικού τους.

Κάθε μήνα αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις.

Κάθε μήνα θα υποβάλουν από την 1/1/2012 στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ οι εργοδότες, ταυτόχρονα με την πληρωμή των μισθών και των εισφορών, και τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις για την ασφάλιση του προσωπικού τους.

Την αλλαγή αυτή που στόχο έχει να ελέγχονται άμεσα (και όχι με καθυστέρηση? τριμήνου, όπως γίνεται σήμερα) τα ποσά που βεβαιώνονται και τα ποσά τα οποία καταβάλλονται έναντι της ασφάλισης των εργαζομένων και να μην «χάνονται» έσοδα, προανήγγειλε χθες στην πρωινή ενημέρωση της ΝΕΤ ο διοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ρ. Σπυρόπουλος. Ο αρχικός σχεδιασμός, πάντως, ήταν η μηνιαία υποβολή της Α.Π.Δ. να ξεκινήσει την 1/7/2011 σε συνδυασμό με την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των εισφορών μέσω των τραπεζών (το μέτρο προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος).

Ηλεκτρονικά
Η υποβολή της Α.Π.Δ. θα γίνεται ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά από πιστοποιημένους λογιστές - φοροτεχνικούς (τους «ασφαλιστικούς ανταποκριτές»). Για την αποφυγή εσκεμμένων ή μη λαθών που σήμερα «κοστίζουν» ακριβά στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και σε όσες επιχειρήσεις υποβάλλουν λανθασμένες Α.Π.Δ. θα υπάρξει αλλαγή και στα πακέτα των ασφαλίστρων από τα 800 που είναι σήμερα σε 5-8, όπως έχει γράψει η «Η».

Ηδη, η διοίκηση του ΙΚΑ εξετάζει διάφορα σενάρια μείωσης των πακέτων των ασφαλίστρων έτσι ώστε «να μην υπάρξουν ούτε επιβαρύνσεις ούτε όμως και μεγάλες ελαφρύνσεις με την αλλαγή του Κανονισμού Ασφάλισης» τονίζουν στελέχη του Ταμείου υπενθυμίζοντας ότι το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα εσόδων.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΒΑΓΓΕΛΗΣ Α. | Μαΐου 29, 2011 10:48 μ.μ. | Reply
Απορία!!! Αν μια επιχείρηση θέλει να πληρώσει το προσωπικό αλλά δεν θέλει να πληρώσει το ΙΚΑ πως θα γίνεται αυτό; Και επιπλέον απορία υπάρχουν επιχειρήσεις που άλλα δηλώνουν στην ΑΠΔ και άλλα πληρώνουν μέσω Τράπεζας στο προσωπικό τους???
image description ANDI | Μαΐου 31, 2011 8:13 π.μ. | Reply
Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα αν δεν έχει να πληρ. τον εν λόγω ασφ. φορέα θα ισχύσει αυτό πού ισχύει και σήμερα. Τωρα όσο για το άλλο τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο