Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση Υ.Ο. σχετικά με την ένταξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Με την πληρωμή μισθοδοσίας Ιουνίου, η Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ) ξεκίνησε την καταβολή αμοιβών για 26 «Καλλικρατικούς» Δήμους (2872 αμειβόμενοι), εγκαινιάζοντας τις καταβολές στους ΟΤΑ. Πρόκειται για σημαντικό ορόσημο καθώς ενσωματώνει φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η ένταξη φορέων στην διαδικασία καταβολής μισθοδοσίας της ΕΑΠ. Ήδη το μεγαλύτερο μέρος των αμειβομένων της Κεντρικής Κυβέρνησης (79% των περίπου 580.000 αμειβομένων), έχουν με επιτυχία ενταχθεί στην διαδικασία. Συγκεκριμένα, αμείβονται 299.420 άτομα για λογαριασμό της Κεντρικής Κυβέρνησης (πλην Δασκάλων – Καθηγητών), 106.823 για λογαριασμό Νοσοκομείων, 99.106 για λογαριασμό της Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, 2872 για λογαριασμό Δήμων και 707 για λογαριασμό ΝΠΔΔ.

Η πρόοδος πιστοποίησης εκκαθαριστών, αποστολής ορθών στοιχείων από τους εκκαθαριστές στην ΕΑΠ, καθώς και ένταξης αμειβομένων στην διαδικασία καταβολής μισθοδοσίας, παρουσιάζεται στο διάγραμμα 1.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας της ΕΑΠ, (δείτε διάγραμμα 2), ακολουθεί την προγραμματισμένη πορεία. Συγκεκριμένα, η αύξηση του αριθμού των Χρηματικών Ενταλμάτων (που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή υπερωριών και πρόσθετων αμοιβών) είναι εκθετική (συνολικός αριθμός: 2172), οι ενταγμένοι εκκαθαριστές έφτασαν στους 483 και τα συνολικά αρχεία που επεξεργάστηκε η ΕΑΠ τα 3908.

Ο συνολικός αριθμός των αμειβομένων έφτασε τους 467.421 ή το 61% των απογεγραμμένων υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης (η Γενική κυβέρνηση περιλαμβάνει τα Υπουργεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια και φορείς κοινωνικής ασφάλισης και την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού).

Η ΕΑΠ είναι οργανική μονάδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και υποστηρίζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι υπεύθυνη για την καταβολή των παντός είδους αμοιβών του στενού Δημοσίου αλλά και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Στόχος της είναι η καλύτερη και γρηγορότερη διεκπεραίωση αλλά και ο εξορθολογισμός της διαδικασίας καταβολής των αμοιβών, καθώς και η διευκόλυνση των ελέγχων στα καταβαλλόμενα ποσά.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο