Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο ναδίρ η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα βρέθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ο οποίος έπεσε, για πρώτη φορά, στις 45 μονάδες, ενώ η Ευρώπη αποτελεί την πλέον απαισιόδοξη γεωγραφική περιοχή του πλανήτη, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Nielsen για την καταναλωτική εμπιστοσύνη το α' τρίμηνο του 2011.

Παγκοσμίως, η μεγαλύτερη ανησυχία των καταναλωτών, το α' τρίμηνο του 2011, είναι η αύξηση στις τιμές των τροφίμων, ενώ για την Ευρώπη πρώτη ανησυχία είναι η αύξηση στους λογαριασμούς του νοικοκυριού. Στην Ελλάδα η εργασιακή ασφάλεια και η οικονομία παραμένουν οι δυο μεγαλύτερες ανησυχίες, με ποσοστά που είναι τα υψηλότερα απ' ό,τι στην Ευρώπη (43% και 38%, αντίστοιχα), αποτυπώνοντας το κλίμα ανασφάλειας και προβληματισμού που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Oπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας, ο παγκόσμιος δείκτης ανέβηκε δύο μονάδες το α' τρίμηνο του 2011 και έφτασε τις 92. Αυτή η μικρή άνοδος προέρχεται, κυρίως, από τις περιοχές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, που αποτελούν τις πλέον αισιόδοξες περιοχές του πλανήτη, σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υπέστη σημαντική πτώση το τελευταίο διάστημα.
Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο