Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα εισοδήματα του 2011 η μείωση του αφορολογήτου.

Αυξάνεται ο ΦΠΑ στο 23% στις υπηρεσίες εστίασης

Οι υπηρεσίες εστίασης θα βρεθούν στο «στόχαστρο» του αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ 23% και στη συνέχεια θα εξεταστεί, ανάλογα και την πορεία των εσόδων, αν θα υπάρξουν μετατάξεις στον υψηλό ΦΠΑ και για άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Ι. Καπελέρης αποκάλυψε χθες με δηλώσεις του σε στο ραδιόφωνο του flash ότι «η μόνη σκέψη η οποία υπάρχει είναι και αυτό το οποίο συζητείτε με την τρόικα και το οποίο τίθεται από την πλευρά της να μεταταγεί ο κλάδος στο χώρο της εστίασης, των εστιατορίων κι αυτός από το φθινόπωρο προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στις τουριστικές περιοχές».

Ωστόσο υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις από επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου ότι αυτή η μετάταξη από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή, δηλαδή από το 13% στο 23%, θα επιφέρει γενναίο πλήγμα στην τουριστική κίνηση και στην προσέλκυση πολιτών από ξένα κράτη.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε επίσης και στο αφορολόγητο και τις φοροαπαλλαγές δηλώνοντας ότι η Ελλάδα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ διατηρεί από τα υψηλότερα αφορολόγητα.

Επίσης είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που δεν είχαν τεθεί ποτέ όροι από το ύψος των απαλλαγών. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι το 2009 από τα 98 δισεκατομμύρια που δηλώθηκαν ως δηλωθέν εισόδημα τα 68 δισεκατομμύρια δεν φορολογήθηκαν καθόλου λόγου αφορολογήτου και άλλων απαλλαγών και μόνο τα 30 δισεκατομμύρια φορολογήθηκαν.

Πάντως, ο ίδιος δεν μιλά για περικοπή των φοροαπαλλαγών αλλά για διαφορετικό τρόπο υπολογισμού, ενώ εξετάζει η κυβέρνηση το αφορολόγητο να μειωθεί από τα εφετινά εισοδήματα. Θα εξαιρεθούν από τη μείωση του αφορολογήτου οι συνταξιούχοι.


Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο