Ειδήσεις Επενδύσεις - Αναπτυξιακά

ΜΕΤΕΧΩ»: Μεγάλη η ανταπόκριση - Μελετάται προκήρυξη Β' κύκλου

Περισσότερες από 1.100 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη υιοθετήσει στην παραγωγική τους λειτουργία, εξοπλισμό και εφαρμογές πληροφορικής για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους, μέσω της δράσης «ΜΕΤΕΧΩ» («Μικρές Επιχειρήσεις & ΤΕΧνολογική Ωθηση»)....

Περισσότερες από 1.100 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη υιοθετήσει στην παραγωγική τους λειτουργία, εξοπλισμό και εφαρμογές πληροφορικής για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους, μέσω της δράσης «ΜΕΤΕΧΩ» («Μικρές Επιχειρήσεις & ΤΕΧνολογική Ωθηση»).

Ο Ειδικός Γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας Β. Ασημακόπουλος αναφερόμενος στην πρόοδο του «ΜΕΤΕΧΩ» τόνισε ότι «είναι ενθαρρυντική η ανταπόκριση των επιχειρηματιών και ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας. Η ελληνική επιχείρηση έχει πλέον κατανοήσει και θέλει να αξιοποιήσει τα οφέλη των νέων τεχνολογιών πληροφορικής. Για να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια, υιοθετούμε νέες, πιο αποδοτικές και φιλικές ηλεκτρονικές διαδικασίες».

Η δράση «ΜΕΤΕΧΩ» προκηρύχθηκε τον Ιούλιο του 2005 με αρχικό προϋπολογισμό 26 εκατ. ευρώ, ο οποίος στη συνέχεια αυξήθηκε σε 33,8 εκατ. ευρώ λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων. Συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 25% από Εθνικούς πόρους.

Στο ΜΕΤΕΧΩ εντάχθηκαν περισσότερες από 3.700 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. Ηδη σε λιγότερο από 5 μήνες, το 30% των επιχειρήσεων έχει αποκτήσει εξοπλισμό και έχει πιστοποιηθεί.

Ο εξοπλισμός αφορά σε συστήματα και εφαρμογές τεχνολογιών πληροφορικής που συμβάλλουν στην απλοποίηση των καθημερινών διεργασιών των επιχειρήσεων (οικονομική εμπορική διαχείριση, διαχείριση αποθήκης, διαχείριση μισθοδοσίας, κλπ), στην εξοικονόμηση χρόνου και κόστους αλλά και στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους (π.χ. εφαρμογές διαχείρισης πελατολογίου, κλπ) μέσα από την σύνδεση των επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο.

Αξιόλογη είναι η συμμετοχή των επιχειρήσεων της Περιφέρειας, καθώς το 73% των δαπανών προέρχεται ήδη από την προμήθεια πληροφοριακών συστημάτων σε επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Περιφέρεια (εξαιρώντας δηλαδή τις προτάσεις των επιχειρήσεων της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας).

Ο μέσος χρόνος που χρειάζεται μια επιχείρηση για να εκταμιεύσει το ποσοστό της δαπάνης που προβλέπεται, είναι μικρότερος από 10 ημέρες από την ορθή υποβολή των δικαιολογητικών αγοράς εξοπλισμού.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των επιχειρηματιών για συμμετοχή, ο κ. Ασημακόπουλος ανέφερε ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο προκήρυξης Β κύκλου της δράσης «ΜΕΤΕΧΩ στην Κοινωνία της Πληροφορίας, εντός του α εξαμήνου του 2006».

Nαυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο