Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέσω του TAXISnet - Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι ηλεκτρονικές δηλώσεις

Με σημαντικά αυξημένους ρυθμούς προχωράει η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του οικονομικού έτους 2011 μέσω του συστήματος TAXISnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, χθες 24 Μαΐου στις 20:10, ο αριθμός των ηλεκτρονικών υποβολών του εντύπου Ε1 ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 117% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία του προηγούμενου έτους.  Υπενθυμίζεται ότι συνολικά το 2010 είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά 1.126.073 έντυπα Ε1.

Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζει η ηλεκτρονική υποβολή των συνυποβαλλόμενων εντύπων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Οι ηλεκτρονικές υποβολές των εντύπων Ε2 και Ε3 για οριστικοποιημένες υποβολές του Ε1, έχουν φτάσει για το μεν Ε2 στις 493.955 υποβολές, παρουσιάζοντας αύξηση 272% σε σχέση με πέρυσι, ενώ για το δε Ε3 οι υποβολές έχουν φτάσει τις 369.810 με αντίστοιχη αύξηση της τάξης του 433%.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων υπενθυμίζει ότι:

Φέτος δεν ταχυδρομήθηκαν έντυπα δήλωσης Ε1 στους επαγγελματίες που υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή, καθώς και σε όσους υπέβαλλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους το 2010 . Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται 3,7 εκ. ευρώ.

Οι παλαιοί χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, χωρίς να απαιτείται να λάβουν κλειδάριθμο, καθώς οι κωδικοί τους ισχύουν κανονικά μέχρι τις 31/12/2011.

Για διευκόλυνση των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΓΓΠΣ (http://www.gsis.gr/faq/) δεκάδες ερωτήσεις που λαμβάνει συχνά το κέντρο τεχνικής υποστήριξης  μαζί με τις απαντήσεις τους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Μαΐου 25, 2011 5:34 μ.μ. | Reply
Είπαν "Συγκεκριμένα, χθες 24 Μαΐου στις 20:10, ο αριθμός των ηλεκτρονικών υποβολών του εντύπου Ε1 ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο."

Είναι σίγουρο οτι έγινε στις 20:10; Ο τυχερός ποιός ήταν; Μάλλον λογιστής που δούλευε τέτοια ώρα.....
image description ΓΙΑΝΝΗΣ Ι. | Μαΐου 25, 2011 5:14 μ.μ. | Reply
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΣΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ !!!!!!!
ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΥΞΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.ΑΦΟΘ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΑΝ!ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΜΕ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΕΣ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
image description SCORPIOS | Μαΐου 26, 2011 9:57 π.μ. | Reply
Ευχαριστούμε πολύ taxisnet. Ειμαστε υποχρεοι...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο